Luke McGee

Luke McGee


Fødselsdato: 2. september 1995

Fødested: Edgware, England

Høyde: 1,93 m

Posisjon på banen: Keeper

Debut for Pompey: 5/8 2017 hjemme mot Rochdale (seier 2-0) i League One.

Overgangssum til Pompey (antatt): Ikke offentliggjort overgangssum fra Tottenham sommeren 2017.

Pompey: 55 kamper (2017-20)

Tidligere klubber: Tottenham (-2017), Peterborough (lån 2016-17). Utlånt fra Pompey til Bradford City 2020.

Trivia:

– Talentfull keeper som gikk gradene i Tottenham før han fikk sin første profesjonelle kontrakt i 1994. I 1995 fikk han en ny kontrakt – denne gangen en fireårskontrakt.

– Var i 2016/17 på utlån til League One-klubben Peterborough United. Her ble han kåret til årets spiller i klubben.

– Signerte sommeren 2017 en treårskontrakt med Pompey. Han omtalte da overgangen som at Pompey var en perfekt klubb på et perfekt tidspunkt i karrieren hans. At Kenny Jackett var blitt Pompey-manager passet også McGee bra. Jackett jobbet tidligere på Tottenhams akademi.

– Spilte 50 kamper for Pompey i sin første sesong. Var et udiskutabelt førstevalg helt til Pompey hentet rutinerte Stephen Henderson på lån i januar. Henderson gikk rett inn på laget, men ble skadet i sin første kamp. Dermed ble McGee igjen førstekeeper – og han forble det ut sesongen. McGee spilte stort sett bra, men hadde sin kvote med tabber som kostet Pompey poeng.

– Hadde en tung 2018/19-sesong hvor han ikke bare mistet rollen som førstekeeper, men ble degradert til tredjekeeper. Var linket bort sommeren 2019, men det ble ikke noen overgang. Etter en halv sesong uten en eneste førstelagskamp, ble McGee lånt ut til League Two-klubben Bradford City i januar 2020.

– Ble frigitt sommeren 2020 etter totalt 55 førstelagskamper på tre sesonger i Pompey. 50 av disse i sin første sesong, 5 i sesong to og ingen i sesong tre.