Nå er han tredjekeeper

I fjor var han udiskutabelt førstevalg og spilte 50 førstelagskamper. Nå er Luke McGee vår tredjekeeper og ute av kamptroppene, til tross for at han er skadefri.


NYHETER: Luke McGee ble hentet fra Tottenham foran forrige sesong. Keepertalentet hadde vært utlånt til Peterborough med suksess. Nå ønsket Kenny Jackett ham som sin førstekeeper i sin første sesong som Pompey-manager.

McGee var vår ubestride nummer én i 2017/18 og han endte på 50 kamper for Pompey forrige sesong. Pompey endte noen poeng bak play off og selv om McGee hadde noen tabber som kostet oss poeng i løpet av sesongen, regnet de fleste med at han ville bli vår førstekeeper også i 2018/19. Han var kun 22 år gammel og ville trolig fortsette sin utvikling.

SE OGSÅ: Luke McGees spillerprofil

 

Hentet MacGillivray i sommer

I sommer hentet derimot Jackett inn Craig MacGillivray som ny keeper. Han kom til Pompey fra å ha vært andrevalg i Shrewsbury. Det ble framstilt som at det var helt åpent mellom disse to om hvem som skulle bli vår førstekeeper denne sesongen, men MacGillivray startet sesongen som vår nummer én – og det har han forblitt.

Faktisk har MacGillivray vært en av våre beste spillere denne sesongen og tabbekvoten har vært svært liten. Luke McGee var andrekeeper, mens forrige sesongs andrekeeper, Alex Bass, ble lånt ut til Torquay.

SE OGSÅ: Craig MacGillivrays spillerprofil

 

Bass kalt tilbake da McGee ble skadet

Da McGee ble skadet i vinter, ble Bass hentet tilbake fra Torquay. Pompey trengte naturligvis en keeper som cover for MacGillivray, og det ble da Bass. Bass har sittet på benken i en rekke seriekamper, og han fikk seg også én Checkatrade Trophy-kamp (McGee sto de fire første Checkatrade Trophy-kampene denne sesongen)

SE OGSÅ: Alex Bass sin spillerprofil

 

McGee er frisk, men rankes bak Bass

Mange har trodd at McGee fortsatt er skadet, ettersom det fortsatt er Bass som sitter på benken. Det er også Bass som har spilt de treningskampene/reservelagskampene som har blitt arrangert den siste tiden.

Kenny Jackett kan derimot fortelle at McGee nå er frisk og spilleklar. Årsaken til at han likevel ikke sitter på benken, er rett og slett at Jackett nå rangerer Alex Bass foran forrige sesongs førstekeeper:

– Luke McGee er 100 % frisk og klar, men jeg har valgt å fortsette med MacGillivray og Bass. Luke er klar om det skulle bli behov for ham. Vi arrangerer reservelagskamper for å gi spillere utenfor førsteelleveren spilletid, men dette er kamper Alex Bass også trenger. Det er derimot bra for Pompey at vi har tre keepere. Alderen deres er 26, 23 og 21 – det er gode aldere på tre keepere i klubben.

– Alex har kommet gjennom klubbens akademi og han har ventet tålmodig på sine sjanser. Vi ønsker å se fortsatt utvikling på dem alle tre og vi ønsker å beholde keepersituasjonen i klubben sterk, sier manager Kenny Jackett til lokalavisa The News.

Alex Bass er nå vår andrekeeper.