2018-19: Portsmouth – Rochdale 4-1

Tre nye poeng i komfortabel seier!


Det var tre livsviktige poeng som sto på spill for begge lag lørdag ettermiddag da opprykksjagende Portsmouth tok imot nedrykkstruede Rochdale på Fratton Park.
Portsmouth som ser ut til å ha funnet formen gikk inn i oppgjøret med momentum og selvtillit, men skulle møte et lag som i det siste under ny ledelse har klart å gripe til seg poeng i deres kamp for tilværelsen.

Kampen

Kenny Jackett gjorde en endring på laget som helgen før slo Wycombe Wanderers. Ronan Curtis var klar for å starte kampen og erstattet Gareth Evans på venstre flanke.
Vertene tok kontroll fra avspark å så ut til å være det klart beste laget. Et fullsatt Fratton Park som i starten av omgangen badet i sol var rammen, og hjemmelaget startet best. Portsmouth hadde en del sjanser til å begynne med, før Rochdale hadde det som kunne blitt en farlig sjanse etter at Craig MacGillivray glapp ballen på en corner. Men halvveis ut i omgangen kom scoringen, og det var hjemmelaget som gikk i føringen. Et godt slått innlegg fra Jamal Lowe ble kontant headet inn av den hodesterke spissen Ollie Hawkins. Vertene fortsette å kjøre og kunne doblet ledelsen kort tid etter. Rochdale hadde noen sjanser, men det var istedenfor Portsmouth som skulle få den største sjansen til å score mål før pause. Nathan Thompson stormet opp på sin høyreside og ble tredd igjennom lekkert. Mottok så ballen og stormet inn i straffefeltet, i god innleggsposisjon. Kakket ballen forbi forsvarer og ble så meid ned, noe som resulterte i et soleklart straffespark. Og der var Pitman nådeløs og doblet hjemmelagets ledelse like før lagene gikk til pause.

Rochdale kom ut etter hvilen og så ut til å forsøke å komme seg tilbake i kampen. Kun etter drøye ti minutter ut i andre omgang skulle de skape liv i kampen igjen, da Aaron Wilbraham fikk stå umarkert i Portsmouths boks og enkelt kunne sette inn reduseringen. Målet kom etter at Rochdale brøt ballen høyt i banen og det var tydelig ubalanse og kaos i hjemmelagets bakre rekker. Jackett gjorde grep og tok av Ronan Curtis som hadde fått til lite i kampen, og ble erstattet av Evans. Portsmouth hadde så noen enorme sjanser, den ene etter en corner som aldri ble helt klarert. Ballen ble headet inn igjen mot mål, og en klynge av spillere duellerte om ballen. Burgess headet ballen inn og Matt Clarke fikk headet den videre mot mål, men den ble på utrolig vis reddet på streken og Rochdale fikk avverget. Men kort tid etter ble et godt innlegg slått inn mot mål av Jamal Lowe, og inne i feltet sto Gareth Evans som da bare hadde vært på banen i fem minutter klar og headet inn 3-1 til hjemmelaget. En viktig scoring som kom etter drøye timen spilt, som ga Portsmouth pusterom i kampen. Etter dette var det bare Portsmouth, og Jamal Lowe fikk krone seieren med å legge på til 4-1 ti minutter før slutt da han startet inn bak Rochdale forsvaret etter en godt slått pasning fra Matt Clarke. Med forsvarer i ryggen tok Lowe med seg ballen, fikk kontroll og rundet keeper og satte den lekkert inn i det tomme buret.

 

Tanker etter kampen

Portsmouth fortsetter å gjøre jobben og pynter i tillegg på målforskjellen, som faktisk kan bli avgjørende om man skulle ende på lik poengsum med mest sannsynlig Sunderland/Barnsley. Ikke nok med at dette var et veldig godt resultat for Pompey, så gikk også Sunderland på et 4-5 (!) tap hjemme mot Coventry, og man er dermed på samme poengsum som dem etter 41 spilte kamper. Det er nå to poeng opp til Barnsley på andreplass, men det med en kamp mindre spilt. Luton gikk også på en smell da de tapte 3-1 i London mot Charlton. Med seier i vår hengekamp vil det da være fire poeng opp til Luton på førsteplass, dog har de en betydelig bedre målforskjell. Barnsley gjorde jobben hjemme mot Fleetwood og vant 4-2, en kamp som i etterkant har fått stor oppmerksomhet etter at Fleetwood-manager Joey Barton angivelig skal ha slått Barnsley trener Daniel Stendel til blods i spillertunnelen etter kampen. Joey Barton ble stoppet av politiet og fikk ikke forlate stadion sammen med laget sitt. Her har vi neppe hørt det siste fra denne saken som nok garantert vil få etterspill for urokråka Barton.

For Portsmouths del ligger opprykket nå i egne hender, og med seire ut sesongen er vi garantert opprykk. En fantastisk posisjon å være i, og som vi håper ringreven Kenny Jackett og mannskapet vet å utnytte! PUP!

 

Kampfakta

League One, Fratton Park, 13 april 2019.

Portsmouth – Rochdale 4-1 (2-0)

21. min 1-0 Ollie Hawkins

45+1. min 2-0 Brett Pitman

54. min 2-1 Aaron Wilbraham

62. min 3-1 Gareth Evans

79. min 4-1 Jamal Lowe

Pompey  (4-2-3-1):MacGillivray; Thompson, Burgess, Clarke, Brown; Naylor, Close; Lowe, Pitman (c) (Morris 82), Curtis (Evans 57); Hawkins (Bogle 76)

Gult kort: Ingen til vertene

Ubenyttede reserver: Bass, Walkes, Haunstrup, Dennis

Dommer: Lee Swabey

Tilskuere: 18,197 (188 bortesupportere)