Forlenget kontrakten

Han er “one of our own” og han har i år etablert seg i startelleveren sentralt på midtbanen. Nå har Ben Close forlenget sin kontrakt med Pompey.


NYHETER: Han ble kåret til årets unge spiller i Pompey i 2017/18, men i år har han tatt ytterligere steg. 22 år gamle Ben Close spilte 45 kamper og scoret to mål forrige sesong. Når fem kamper gjenstår av denne sesongen, står han med 39 kamper og seks mål. De aller fleste av disse har vært fra start. Han var også god da han spilte fra start i finaleseieren på Wembley mot Sunderland i Checkatrade Trophy tidligere denne måneden.

Close signerte en forlengelse av kontrakten halvveis i forrige sesong. Den gikk ut sommeren 2020. Den nye kontrakten går ut 2020/21-sesongen, men Pompey har også med en klausul som sier

SE OGSÅ: Ben Close sin spillerprofil

 

Pompeys Xavi

Close har hatt sine kritikere, men etter at Ben Thompson vendte tilbake til Millwall i januar, har Close gradvis spilt seg varm i trøya. Han har blitt bedre og bedre, scoret flere mål og omtales som Pompeys Xavi (den tidligere Barcelona-spilleren). Han er veldig utypisk britisk midtbanespiller med sin presise fot og kortpasningsspill, men har funnet sin rolle og fungerer nå veldig bra sammen med Tom Naylor sentralt på Pompeys midtbane.

– Jeg er veldig glad for å ha skrevet under for Pompey for de neste årene. Som spiller trenger du en manager som tror på deg og gir deg tillit. Det har jeg her, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

– Det har vært fint å score flere mål denne sesongen enn jeg har gjort tidligere, og det er en del av spillet mitt som jeg håper å fortsette å utvikle. Klubben har også tatt store steg de siste sesongene, og vi håper å ta ytterligere et steg de neste ukene slik at vi spiller i Championship neste sesong, sier Close til Pompeys webside.

 

– Svært viktig spiller for oss

Pompey-manager Kenny Jackett var naturligvis også fornøyd etter å ha sikret seg Close sin underskrift for de neste årene.

– Vi er veldig glad for at Ben har valgt å binde seg til Pompey også for de neste sesongene. Det var frustrerende for han da han var ute av laget tidligere i sesongen, men etter at han kom tilbake har han vært en svært viktig spiller for oss. 

– Det er flott når en egenprodusert spiller etablerer seg på laget, og jeg har stor tro på at han vil fortsette å utvikle seg, sier Jackett.