Blandede resultater for akademiet

Mark Kellys unggutter fortsetter å variere i resultatene.


AKADEMIET: Etter å ha havnet på 6. plass i Youth Alliance League, kvalifiserte Pompey seg for Merit League One i andre halvdel av sesongen. Det startet med 2-3-tap for Swindon. Her er en oppsummering av hvordan det har gått etter tapet for Swindon i slutten på februar.

SE OGSÅ: To seire og to tap

 

AFC Wimbledon-Pompey 1-1

Da Oscar Johnston ga Pompey ledelsen 1-0 i det 89. minutt, skulle en tro at det var matchvinnerscoringen, men dessverre for våre unge spillere klarte hjemmelaget å utligne etter et langt innkast på overtid. Ayoub Assal scoret via undersiden på tverrliggeren for Wimbledon, og dermed måtte Pompey nøye seg med ett Merit League-poeng.

Akademimanager Mark Kelly: “Det var en typisk kamp mot Wimbledon, som er et stort og fysisk sterkt lag. De prøvde å sette oss under press med sine lange baller, men vi lyktes i å få ballen ned på bakken og sette opp gode kombinasjoner. Vi burde nok scoret et par mål i 1. omgang, spesielt Alfie Stanley var nær scoring. Da vi tok ledelsen like før slutt så det ut til å bli en fortjent seier, men dessverre så utlignet de med kampens siste spark på ballen. ”

Pompey: Durin; Bruce, Mnoga, Robb, Hancott; Whiting, Read; Johnston, Bridgman, Teggart (Bell 56); Stanley

 

Pompey-Oxford 1-2

Akademiet venter fortsatt på sin første seier i Merit League One etter tap hjemme for Oxford. Det var en jevn 1. omgang, men Ryan Crooks rakk å gi Oxford ledelsen før pause. Connor Ferguson økte til 2-0 før Pompeys innbytter Charlie Bell reduserte like før slutt.

Akademimanager Mark Kelly: “Kampen var underholdende med god fotball fra begge lag. Oxford har mange store og sterke spillere, men vi spilte jevnt med dem og det kunne fort stått 3-3 til pause. Før 2. omgang snakket vi om å få opp balltempoet, og vi lyktes bra med det. Keeperen deres gjorde flere flotte redninger. Vi presset på for en utligning da de kontret inn 2-0. Vi fikk en redusering fra Charlie, men selv om det bare var oss de siste fem minuttene klarte vi ikke å score flere mål.”

“Vi hadde et veldig ungt lag i dag ettersom en rekke av våre andreårsspillere nå er på utlån til seniorklubber. Det betyr at flere av våre U16-spillere får sjansen på dette nivået. Det er fin utfordring for dem og det gir dem god erfaring før de skal spille fast på dette nivået neste sesong.”

Pompey: Durin (Pitman 46); Kavanagh, Rew, Robb, Bruce; Read, Whiting; Johnston, Bridgman (Bell 46), Teggart (Brook 73); Stanley

 

Peterborough-Pompey 0-0

Til tross for en rekke målsjanser, klarte ikke Pompeys unggutter å finne veien til nettmaskene denne gangen. Dermed endte det målløst i bortekampen mot Peterborough.

Eoin Teggard,  James Whiting, Alfie Stanley og Oscar Johnson burde alle scoret, men ingen av dem gjorde det.

Akademimanager Mark Kelly: “Det var veldig vanskelige spilleforhold med en svært sterk vind som gjorde det vanskelig å spille fotball. For eksempel headet Tom Bruce en heading framover i 1. omgang, men vinden tok tak i ballen og blåste den tilbake og ut til corner. Det ble en frustrerende kamp, men vi gjorde vårt ytterste for å holde ballen på bakken og vi skapte åtte-ni store målsjanser. Guttene var frustrerte etter kampen for at vi ikke klarte å avgjøre denne kampen til vår fordel, men vi må være mer bestemte og giftige på den siste tredelen om vi skal vinne kamper.”

Pompey: Pitman; Kavanagh, Robb, Hancott, Bruce; Read, Bridgman, Whiting (Bell 74); Johnston, Stanley, Teggart

 

Pompey-Exeter 3-0

Oscar Johnston og Freddie Read var begge nær scoring, før Eoin Teggart ga Pompey ledelsen 1-0 på en corner som gikk rett i mål. Den nordirske u-landslagsspilleren Teggart ble så felt innenfor 16-meteren til Exeter. Read, som debuterte for Pompeys førstelag i Checkatrade Trophy denne sesongen, scoret sikkert på straffesparket. I 2. omgang scoret Read på nok et straffespark etter at dommeren hadde sett en hands i feltet. Dermed 3-0 og tre poeng til Pompey. Lagets første seier i Merit League One.

Akademimanager Mark Kelly: “Vi var glimrende gjennom hele kampen. Vi hadde full kontroll. Det var riktignok vanskelige spilleforhold i dag også, men i dag var vi gode foran målene. Riktignok var to av målene straffespark, men vi skapte problemer for Exeter gjennom 90 minutter.”

Pompey: Pitman; Kavanagh, Robb, Mnoga (Bruce 60), Hancott; Read, Whiting; Johnston, Bridgman (Bell 71), Teggart; Stanley

 

Luton-Pompey 1-3

Pompey klatret til øverste halvdel av tabellen i Merit League One etter sin andre seier på rad. Alfie Stanley (bildet til høyre) scoret to mål for Pompey i 1. omgang før Stan Bridgman scoret Pompeys tredje og sørget for at Pompey gikk til pause med ledelsen 3-0. Luton reduserte én gang i 2. omgang, men Pompey kontrollerte inn seieren.

Akademimanager Mark Kelly: “Vi leverte en god forestilling og hadde stort sett kontroll på kampen. Etter tre mål i 1. omgang, kom vi sterkt i gang også i 2. omgang. Luton gjorde flere bytter og kastet alt framover utover i kampen. De fikk én scoring, men vi klarte å være disiplinerte nok til å ro seieren i land.

Pompey: Pitman; Robb, Bruce, Mnoga, Hancott (Kavanagh 46); Read (Bell 57), Whiting; Teggart, Bridgman, Johnston; Stanley

 

Stevenage-Pompey 1-1

Pompey forlenget sin rekke med kamper uten tap til fire, men måtte nøye seg med ett poeng borte mot Stevenage. Stevenage tok ledelsen i 1. omgang, men Pompey kom tilbake etter pause og utlignet ved Oscar Johnston. Josh Flint hadde målgivende pasning.

Akademimanager Mark Kelly: “Nok en gang møtte vi et stort fysisk lag, og de ga oss problemer i 1. omgang. I pausen snakket vi om å ikke bli dratt inn i den fysiske bataljen de ønsket. Vi skulle heller spille fotball, og det lyktes vi med i 2. omgang. Etter utligningen presset vi på for et seiersmål, men det ville seg ikke. Det gledelige er at vi nok en gang fikk gitt verdifull erfaring til U16-spillere.”

Pompey: Pitman; Kavanagh (Brook 80), Bruce, Mnoga, Hancott; Robb (Lee 61), Whiting; Johnston, Bridgman, Teggart (Flint 61); Stanley

 

Yeovil-Pompey 2-1

Pompeys unggutter tok ikke vare på sine muligheter da de ble beseiret borte mot Yeovil. Spillemessig kontrollerte Pompey store deler av kampen, men Devon Arnold scoret et mål i hver omgang for vertene. Harrison Brook reduserte for Pompey etter assist fra Oscar Johnston, men flere mål klarte ikke Pompey-guttene å score.

Akademimanager Mark Kelly: “Vi startet kampen veldig dårlig og vi havnet et mål under. Etter hvert overtok vi kampen, uten at vi klarte å utligne før pause. I andre omgang hadde vi et tosifret antall målsjanser, og en spiller som Alfie Stanley kunne scoret hattrick på en god dag. Vi kontrollerte kampen, men Petar Durin gjorde en feil på et utspark og Yeovil-spissen utnyttet det. Reduseringsmålet vårt var fint, men keeperen deres storspilte og hindret oss et utligningsmål. Nå har vi en del skader og måtte bruke enda flere U16-spillere. De klarte seg veldig bra.”

Pompey: Durin; Hancott, Mnoga, Bruce, Flint; Whiting, Bell; Johnston, Lee (Brook 52), Teggart; Stanley

 

Pompey-Northampton 4-2

James Whiting (bildet til høyre) ga Pompey en tidlig ledelse da han headet inn et innlegg fra Eoin Teggart. Northampton utlignet på straffe før Harry Kavanagh ga Pompey ledelsen igjen med et flott frispark. Etter pause smalt Alfie Stanley inn 3-1 etter assist fra Oscar Johnston. Johnston sørget så for Pompeys fjerde da han skar inn fra venstre og plasserte ballen i mål til 4-1. Northampton reduserte til 4-2 sent i kampen.

Trener Liam Daish: “Jeg er veldig godt fornøyd med både prestasjonen og resultatet. Vi startet kampen ekstremt bra og vi fullførte. Målene var veldig fine, og det var forskjellige typer mål. Vi spilte også fin fotball, og det var rett og slett kjekt å se på.”

Pompey: Durin; Kavanagh, Bruce, Mnoga, Hancott; Whiting, Bridgman (Bell 46); Flint, Johnston, Teggart (Brook 70); Stanley

Oscar Johnston