To seire og to tap

Varierende resultater på Bradley Lethbridge og akademiet i 2019.

AKADEMIET: Mens førstelaget ikke gjør annet enn å spille uavgjort for tiden, blir det enten eller på akademiet. Etter å ha startet 2019 ubeseiret, har det blitt to seire og to tap på akademiet de siste ukene.

LES OGSÅ: Ubeseiret i 2019

 

Yeovil-Pompey 0-2

Etter én seier og én uavgjort på de to første kampene i 2019, fulgte akademiet opp med å slå Yeovil 2-0 på bortebane den 20. januar.

Josh Flint ga Pompey ledelsen 1-0 da han var først på en retur, mens Leon Maloney la på til 2-0 på straffespark etter at han selv var blitt felt.

Akademimanager Mark Kelly: “Det var forferdelige spilleforhold, men vi hadde likevel god kontroll på kampen. Gressmatta var som en åker, men vi klarte likevel å spille fotball. Etter at vi scoret våre to mål, kontrollerte vi kampen inn. Petar Durin måtte i aksjon et par ganger, men seieren var ikke truet. Kjekt at vi klarte å holde nullen. Det eneste minuset i dag var at vi ikke scoret så mange mål som vi burde.”

Pompey: Durin; Mnoga (Kavanagh 63), Bruce, Hancott, Flint (Kelly 71); Robb, Whiting, Read (Bridgman 56); Johnston, Stanley, Maloney (Teggart 68)

 

Plymouth-Pompey 2-3

Etter å ha ledet 3-0, holdt det på å rakne for Pompey som også ble redusert til ti spillere. Pompey-guttene slapp derimot med skrekken og styrte inn til seier 3-2.

James Whiting ga Pompey ledelsen 1-0, før Bradley Lethbridge – som har debutert for førstelaget i Checkatrade Trophy denne sesongen – økte til 2-0 etter forarbeid av Freddie Read (som også har debutert for førstelaget i samme cup). Lethbridge økte så til 3-0 etter innlegg fra Leon Maloney, men kampen var ikke avgjort ennå.

Plymouth reduserte to ganger og Joe Hanley ble utvist, men i sluttminuttene ble også Plymouth redusert til ti spillere og Pompey vant 3-2. Dermed tre seiere og én uavgjort for Pompeys akademi på de fire første kampene.

Akademimanager Mark Kelly: “Vi har i en lang periode kontroll på kampen og ledet med solide 3-0, men i løpet av ti minutter lot vi Plymouth score to ganger. Det sørget for at det ble mer spennende enn det hadde trengt å være. Riktignok var det ene målet en klar offside, men det andre målet var svakt av oss. Vi spilte bra i dag, men det viktig at vi er konsentrerte gjennom 90 minutter.”

Pompey: Durin; Kavanagh (Bruce 60), Robb, Hancott, Kelly; Whiting, Read; Johnston (Bridgman 71), Maloney, Flint (Teggart 60); Lethbridge (Stanley 83)

 

Cheltenham-Pompey 3-2

Pompey avsluttet sin Youth Alliance League-sesongen med det første tapet i 2019. Det endte 3-2 til hjemmelaget Cheltenham, men takket være Pompeys gode målforskjell tok de 6. plassen foran Cheltenham likevel. Dermed er Pompey kvalifisert for Merit League One.

Pompey tok ledelsen da Oscar Johnston ble felt og Bradley Lethbridge scoret på det følgende frisparket. Aaron Evans-Harriott, Callum Ebanks og Olly Price scoret derimot for Cheltenham slik at det plutselig sto 3-1 til hjemmelaget. Pompey fikk nok et slag i ansiktet da Liam Kelly måtte av banen med kneskade.

Bradley Lethbridge reduserte til 3-2 med sin andre scoring for dagen, men flere scoringer ble det ikke.

Akademimanager Mark Kelly: “Etter at Brad ga oss ledelsen, førte vi kampen og burde scoret både ett og to mål til. I stedet fikk vi både en skade og tre baklengsmål før pause. Vi hadde en diskusjon i pausen og så bedre ut i 2. omgang. Vi fikk en redusering, men det ble ikke mer enn det. Selv om det nesten bare var vi som hadde ballen etter reduseringen, hadde vi ikke nok kvalitet i den siste tredelen til å få med oss noe. Dermed endte det med tap etter ei tøff uke med blant annet en tur til Plymouth i midtuken. Det har også vært mange kamper den siste tiden. Men nå er vi kvalifisert for Merit League One, og det er en fin belønning for guttene og det arbeidet de har lagt ned.”

Pompey: Durin; Kavanagh, Robb, Bruce (Rew 53), Kelly (Teggart 40); Bridgman, Whiting; Johnston, Stanley, Flint; Lethbridge

 

Swindon-Pompey 3-2

Pompey startet Merit League One med tap borte for Swindon. Hjemmelaget tok ledelsen, men Eoin Teggart utlignet for Pompey slik at det sto 1-1 til pause.

Swindon tok ledelsen igjen etter pause, men nok en gang utlignet Pompey. Denne gangen ved Leon Maloney etter at Alfie Stanleys skudd var reddet. Det gikk mot poengdeling, men like før slutt scoret Swindon seiersmålet.

Akademimanager Mark Kelly: “Det var en god fotballkamp, selv om det var vår første kamp på tre uker. Etter et sløvt baklengsmål kom vi tilbake og fikk vår utligning ved Eion etter fint spill. De scoret igjen etter pause, og deres keeper fulgte opp med flere gode redninger for å hindre oss i å utligne. Leon sørget så for at vi fikk 2-2 likevel, men med kun fem minutter igjen utlignet Swindon nøling og dårlig kommunikasjon mellom keeper og forsvarsspillerne våre. Dermed ble det tap mot et fysisk sterkt Swindon-lag, men det var mye bra i vårt spill som vi kan ta med oss videre.”

Pompey: Durin; Kavanagh (Bruce 57), Robb, Mnoga, Hancott; Bridgman, Read; Johnston, Teggart (Brook 78), Maloney; Stanley

Leon Maloney