Ubeseiret i 2019

Akademiet har startet med én seier og én uavgjort på årets to første kamper.


AKADEMIET: Før jul viste akademiet at de har et lovende lag med spillere som kan bli nyttige for førstelaget i årene som kommer. I 3. runde av FA Youth Cup, var Pompey nær å slå Liverpool på bortebane. En overtidsscoring senket derimot Pompey etter at de hadde kommet tilbake fra 0-2 til 2-2.

Nå er to kamper spilt i 2019. Det endte med 1-1 mot Oxford og seier 2-1 mot Plymouth.

 

Pompey-Oxford 1-1

Pompey tok ledelsen like før pause ved Stan Brdigman, men kort tid før slutt fikk Oxford sin utligning på straffespark. Det poenget Oxford sikret seg der, var nok til å sikre seg seieren i Youth Alliance South-West League.

Akademitrener Shaun North: “Vi spilte veldig bra som lag, og vi fortjente virkelig å få med oss noe fra denne kampen. Oxford er et fysisk veldig tøft lag, mens vi er et veldig ungt lag. Jeg er godt fornøyd med hvordan guttene klarte seg, og vi var ikke langt unna seieren.”

Pompey: Pitman; Bruce, Robb, Rew, Kelly (Kerton 71); Whiting, Bridgman; Kavanagh, Johnston (Bell 85), Teggart (Brook 64); Stanley (Lee 84)

 

Pompey-Plymouth 1-0

Leon Flint (bildet) scoret kampens eneste mål etter forarbeid av Stan Bridgman. Med disse tre poengene økte Pompey sine muligheter for å ende på øvre halvdel i Youth Alliance League.

Akkurat som mot Oxford, kunne Pompey mistet seieren da motstanderen fikk straffespark, men keeperdebutant Peter Durin reddet straffen med beina.

Akademimanager Mark Kelly: “Vi spilte god fotball i 1. omgang, vi kontrollerte kampen og vi ledet fortjent. Straffesparket de fikk kom mot spillets gang, men Petar reddet flott. I 2. omgang burde vi økt ledelsen, men keeperen deres hadde tre flotte redninger på store sjanser. De siste ti minuttene presset Plymouth på for en utligning, men vi forsvarte oss godt.”

Pompey: Durin; Mnoga, Robb (Brook 80), Hancott, Kelly; Bridgman, Whiting; Kavanagh (Bruce 60), Flint, Johnston (Teggart 60); Stanley