gary roberts jubler10Veteranene som spilte Pompey opp en divisjon forrige sesong er nå borte. Det er ikke alle som føler seg bra behandlet av Kenny Jackett.

 

Michael Doyle, Gary Roberts, David Forde, Noel Hunt og Carl Baker. Veteraner som alle spilte en rolle - noen av dem en viktig rolle - i opprykket vårt fra League Two forrige sesong. Nå er det derimot kommet inn en ny manager, og Kenny Jackett har ikke lagt skjul på agt han syntes det var et gammelt lag han overtok. Jackett har satset på unggutter, og spillere som Danny Rose og Kyle Bennett har også fått lite spilletid etter at Jackett overtok. Se derfor ikke bort fra at også de forsvinner i januar. 

LES OGSÅ: Farvel, Gary Roberts

Utelatt fra troppen før sesongstart
Gary Roberts fikk sammen med Michael Smith beskjed allerede før sesongstart om at han kunne finne seg en ny klubb. Han ville ikke få spilletid. Jackett holdt ord og hadde han ikke med i kamptroppen en gang. Dette til tross for at Roberts hadde ti mål for Pompey i begge de to foregående sesongene.

Roberts fikk til slutt nok og ble enige med Pompey om å avslutte kontraktsforholdet ett år før tiden. Kort tid etter signerte han for vår divisjonskollega Wigan, hvor han gjenforenes med vår tidligere manager Paul Cook.

LES OGSÅ: Gary Roberts sin spillerprofil

- Respektløst
I et intervju med The Football League Paper, forteller Roberts at han føler han ble dårlig behandlet av Jackett.

- Jeg vet ikke hvorfor, men han sørget for at jeg og Michael Smith måtte trene på egen hånd. Han gjorde det klart at han ikke ønsket meg der. Jeg hadde ungene på skolen der nede og jeg trivdes veldig godt. Derfor var jeg ikke interessert i å flytte på meg. Men det kom ut av det blå at Kenny Jackett ikke ville ha meg der. 

- Å trene for meg selv var noe jeg gjorde en stund. Jeg tenkte at jeg skulle komme meg gjennom det og at jeg før eller siden ville få sjansen. Men han gjorde det klart at jeg ikke kom til å få noen sjanser. Jeg synes måten jeg ble behandlet på var veldig respektløs. Etter tre-fire uker mistet jeg tålmodigheten og det gikk innpå meg. Jeg tror Kenny Jackett har gjort det med flere andre spillere opp gjennom årene også, så jeg burde sikkert ikke blitt overrasket. Men jeg kan ikke ta det personlig mot Portsmouth. Det var bare managerens avgjørelse å behandle meg slik, og det er bare den type mann han er. 

- Nå var det en ny manager som kom inn. Han ønsket å gjøre det på sin måte og han syntes den beste måten var å få meg bort fra klubben, sier en skuffet Roberts.

Utelatt fra kamptroppene
Carl Baker startet sesongen med å være en del av Kenny Jacketts startellever, men etter et par uker var han ikke bare ute av laget. Han var også ute av kamptroppen. Han havnet bak både Adam May og Ben Close i kampen om sentrale midtbaneplasser - to unggutter som var langt bak Baker i køen under Paul Cook. Og på høyrekanten ble spillere som Gareth Evans og Jamal Lowe foretrukket foran veteranen.

Hans tidligere klubb Coventry City, som i sommer har hentet Michael Doyle, Liam O'Brien og Tom Davies fra Pompey allerede, prøvde å hente Baker før transfervinduet stengte, men det endte med at Baker ble enig med Pompey om å avslutte kontraktsforholdet ett år før tiden også han. 

- Vi takker Carl for det han utrettet for klubben. Han spilte en sentral rolle i laget som vant League Two forrige sesong. Nå følte vi at vi hadde spillere foran ham i køen. Da vi konstaterte det, ville ikke Carl bare henge rundt her. Han vil spille førstelagsfotball regelmessig og når han er 34 år kan han ikke sitte og vente tålmodig på at han kanskje får muligheten på førstelaget vårt igjen.

- Han forlater oss derfor med våre beste ønsker, sier Pompey-manager Kenny Jackett til The News.

I likhet med Roberts var han trolig blant lønnsadelen i klubben, så han har nok fått en god kompensasjon for å rive kontrakten i småbiter. 

LES OGSÅ: Carl Baker sin spillerprofil

Skal spille under Sheringham
Som frigitt spiller hadde Baker flere valg, men han endte opp med å signere for den indiske toppklubben Atletico de Kolkata, som trenes av Teddy Sheringham. Her spiller også blant annet Robbie Keane. 

- Jeg var veldig nær å si ja til Coventry City. Vi venter et nytt barn og har allerede hus i området, og hadde det ikke vært for tilbudet fra India hadde jeg defintivt skrevet under for Coventry. 

- Før det var jeg gjennom en vanskelig tid der jeg lå våken på nattestid og grublet på hva jeg skulle gjøre. Det så ikke ut til at jeg skulle bli enig med Portsmouth, og jeg trengte en viss sum fra dem som kompensasjon for lønnen jeg ville miste det kommende året om jeg avsluttet kontrakten. Jeg hadde også flere samtaler med Teddy Sheringham og med Coventry. Det ordnet seg til slutt med Portsmouth og jeg vil takke både Portsmouth- og Coventry-fansen for alle de støttende meldingene jeg har fått, sa Baker til lokalavisen i Coventry.

carl baker jubel3 
Carl Baker fortsetter nå karrieren i India.