paul cook og leam richardson99Paul Cook tok med seg sin assistent Leam Richardson til Wigan. Han vil ha med resten av sitt trenerteam også, men de blir i Pompey.

Det er slett ikke uvanlig at en manager tar med seg trenerteamet sitt til en ny klubb når han skifter jobb. Da Paul Cook tok Wigan-jobben i slutten på mai, var det derfor ikke overraskende at hans assistentmanager Leam Richardson fulgte etter like etter. Pompeys nye manager, Kenny Jackett, har da også allerede ansatt en ny assistent - som han vil ha - i Joe Gallen.

Når det gjelder resten av trenerteamet, ser det nå ut til at de blir i Pompey. Riktignok er det ventet at fysioterapeutene Nick Meace og Andy Proctor slår følge med Cook til Wigan - ettersom de kommer fra nord og ikke har bodd lenge på sørkysten. Førstelagstrener Robbie Blake og keepertrener John Keeley får han derimot ikke. Pompey skal ha sagt nei til Wigans forespørsel om å hente dem - og det skjer naturligvis med bakgrunn i at de to selv gjerne ønsker å bli i Pompey.

Blake erstattet Foster
Paul Cook hadde opprinnelig Ian Foster som sin førstelagstrener i Pompey, men Foster valgte i februar i år å si ja til et trenertilbud i fotballforbundet (FA). Robbie Blake kom til Pompey for å styrke trenerteamet mot slutten av 2015/16-sesongen, men gjorde først og fremst en speiderjobb for klubben fram til Foster sa opp. Han rykket da opp som ny førstelagstrener og ser ut til å beholde den jobben. Den tidligere Burnley-spissen skal trives på sørkysten med sin familie.

LES OGSÅ: Ian Fosters profil

LES OGSÅ: Robbie Blakes profil

Forlater oss trolig ikke for andre gang
John Keeley var Pompeys keepertrener også under Michael Appleton, men da Appleton ble manager i Blackburn fulte Keeley etter. Han har siden det også vært keepertrener i Kina, men sommeren 2016 returnerte han til Pompey da Paul Cook ønsket at han skulle erstatte Scott Bevan. Keeley var den som plukket ut David Forde som keeperen Pompey skulle satse på forrige sesong. 

Nå har Paul Cook forlatt managerjobben i Pompey til fordel for den i Wigan. Spørsmålet er så om Keeley skal forlate Pompey for å bli med manageren til en ny klubb nok en gang. The News mener å vite at Keeley gjør som Blake og blir i Pompey.

LES OGSÅ: Scott Bevans profil

LES OGSÅ: John Keeleys profil

Pompey tror også de klarer å beholde Neil Howarth, som har tittelen "Head of recruitment". Han ble hentet fra Bury i fjor sommer. 

 

201617 lagbilde 
Pompeys lagbilde 2016/17: 

Bak fra venstre: Danny Rose, Noel Hunt, Enda Stevens, Gareth Evans, Adam May, Ben Tollitt, Tom Davies, Michael Smith, Christian Oxlade-Chamberlain, Carl Baker, Brandon Haunstrup, Adam Buxton, Milan Lalkovic
 
Midten: Kev McCormack (kit manager), Curtis Main, Drew Talbot, Matt Clarke, Adam Barton, Liam O’Brien, David Forde, Alex Bass, Christian Burgess, Amine Linganzi, Jack Whatmough, Kal Naismith, Clark Denford (kit assistant)
 
Foran: John Keeley (goalkeeping coach), Nick Meace (first team physio), Kyle Bennett, Ben Close, Michael Doyle, Ian Foster (first team coach), Paul Cook (manager), Iain McInnes (chairman), Leam Richardson (assistant manager), Gary Roberts, Conor Chaplin, Calvin Davies, Andy Procter (head of physiotherapy and sport science), Robbie Blake (scout)