Ingen tidsfrist er satt

Joe Morrell og Zak Swanson står fritt til å snakke med andre klubber. Pompey er interessert i å forlenge med dem på klubbens premisser.


NYHETER: Conor Ogilvie og Marlon Pack var de to eneste spillerne som fikk tilbud om ny kontrakt av de mange spillerne som var på utgående kontrakt.

De aller fleste ble frigitt, deriblant Sean Raggett og Joe Rafferty som begge har signert for Rotherham.

Joe Morrell og Zak Swanson havnet i en mellomposisjon. Pompey hadde opsjon på å forlenge deres kontrakter med ytterligere ett år, men Pompey valgte å ikke gjøre dette. Trolig på grunn av at begge spillerne har vært mye skader og utilgjengelige det siste året.

I stedet ønsker Pompey å komme til enighet med spillerne om en ny kontrakt som er prestasjonsbasert. Ingen av spillerne har uttalt seg om dette til pressen, og begge spillerne skal være attraktive også for andre klubber. Lokalavisa The News har denne uka skrevet litt om status på de to.

SE OGSÅ: Joe Morrells spillerprofil

SE OGSÅ: Zak Swansons spillerprofil

 

Er for sjelden tilgjengelige

Det ble først møtt med overraskelse at Pompey ikke forlenget kontraktene til de to spillerne, som begge har levert bra for Pompey. Men samtidig gir Pompeys avgjørelse mening. Joe Morrell har i to sesonger på rad hatt mange kampers karantene grunnet flere røde kort. Når han i tillegg har vært ute i mange måneder med skade, snakker vi totalt sett om en spiller som er for sjelden tilgjengelig for John Mousinho.

Morrell er walisisk landslagsspiller og kan utvilsomt gjøre en jobb for Pompey i Championship. Flere andre klubber skal også være interesserte i Morrell nå som han står uten kontrakt. Midtbanespilleren står da også fritt til å snakke med andre klubber.

Morrell er fortsatt i Pompey og trener seg opp etter skaden her. Men om han spiller for Pompey kommende sesong er en annen sak. Pompey ønsker som nevnt en prestasjonsbasert kontrakt. Spørsmålet er om Morrell ønsker å si ja til dette, eller om han heller vil gå til en klubb hvor han får en standard kontrakt.

Det samme gjelder Zak Swanson. Han har både vært en del ute med skade og vært utilgjengelig av familiære årsaker. Ettersom Joe Rafferty er borte nå, er veien til høyrebacken åpen for Swanson. Men i likhet med Morrell må han bestemme seg for om han er villig til å ta en prestasjonsbasert kontrakt for å fortsette i Pompey.

John Mousinho har uttalt at han gjerne ønsker dem med videre begge to. Pompeys daglige leder Andy Cullen forteller The News at det ikke er satt noen tidsfrist på når en må komme til enighet med disse spillerne før en eventuelt avskriver dem.

«We are remaining in contact with both Zak and Joe. Obviously Joe is doing his injury rehab with us, so we remain very close to him at the moment. And there isn’t a cut-off with these discussions – not at all.»

Zak Swanson.