Linkes til Pompey II

Matt Ritchie fyller 35 år i september. Nå er Pompey-gutten tilgjengelig etter å ha blitt frigitt av Newcastle. Det er delte meninger blant Pompey-fansen om han bør hentes hjem.


NYHETER: Det er over 14 år siden en ung Matt Ritchie debuterte for Pompey i Premier League, etter å ha gått gradene i klubben. Det ble nedrykk på Pompey, men Ritchie fikk få sjanser på førstelaget. Det endte med ti kamper for Pompey før Steve Cotterill bestemte seg for å selge ham til League Two-klubben Swindon, hvor han hadde hatt et godt låneopphold.

I Swindon ble Ritchie en stor suksess. I 2013 ble han solgt til Bournemouth og fikk ta del i deres store opptur. Vingen scoret hele 15 mål i Championship da de rykket opp til Premier League i 2014/15. Han fikk også en god sesong med seg i Premier League før han ble kjøpt av Newcastle foran 2016/17.

Nå har Ritchie spilt i Newcastle siden 2017. 215 kamper og 25 mål ble det på Ritchie fram til han nå ved sesongslutt ble frigitt. Ritchie er 34 år gammel (fyller 35 i høst) og spørsmålet er om han skal legge opp, eller fortsette karrieren i en annen klubb.

Han spilte 17 kamper for Newcastle forrige sesong, og selv om mange av kampene var som reserve mener mange at han er mer enn god nok til å prestere bra i Championship ett år og to til. Spørsmålet Pompey-fans diskuterer er om Pompey skal tilby ham en god kontrakt for å lokke ham hjem til Fratton Park slik at han kan avslutte karrieren her.

SE OGSÅ: Matt Ritchies spillerprofil

 

«Unfinished business»

Som vi skrev om tidligere i dag, er også Jamal Lowe aktuell for Pompey igjen ettersom han er frigitt av Bournemouth.

Ritchie er ekte Pompey-gutt og har uttalt at han har «unfinished business» i Pompey, men han er fem år eldre enn Lowe. Mest sannsynlig er det ikke snakk om å hente to gamle helter som trolig har sine beste år på fotballbanen bak seg.

Pompey har en uttalt plan som sier «the club’s stated transfer policy is to land young ‘first-team ready’ talent who can be developed and their market value improved.» Det er det ikke snakk om her med Ritchie og Lowe, men det er to gamle helter som er glade i Pompey og som helt sikkert kan gjøre en god jobb i Championship i 2024/25.

Men heller ikke Ritchie blir nok billig med tanke på lønn. Mange supportere har i flere år ønsket seg Ritchie tilbake, men har han nå ventet for lenge? En 35 år gammel ving har trolig bare én eller to sesonger igjen, men hvorfor ikke la han få den sesongen og to i Pompey? Runde av karrieren på Fratton Park. Forhåpentligvis har han tjent nok i løpet av årene i Premier League slik at han ikke har behov for en stor kontrakt nå på tampen. Kanskje han heller lokkes av å spille for Pompey igjen enn å spille for den klubben som betaler best. For det gjør neppe Pompey.