Karakterboka elleve serierunder før slutt

Det er ikke tid for å kåre årets spiller ennå, men The News har denne uka gitt Pompey-spillerne karakterer for deres prestasjoner så langt i sesongen.


MENINGER: Pompey topper League One-tabellen, men forspranget på sju poeng kan fort bli mindre. Både på grunn av Bolton og Barnsley har kamper til gode på Pompey, men Pompey har også et veldig hardt kampprogram igjen.

Pompey har vært League Ones beste lag så langt denne sesongen og supporterne snakker om opprykk. Helt naturlig. Men hvem har vært best? Snart skal dere medlemmer gi deres stemmer når vi skal kåre årets spiller. Her er Jordan Cross, journalist i The News, sin dom over Pompey-spillerne så langt.

SE OGSÅ: Spillerstallen

 

Keepere

Will Norris har vært vårt klare førstevalg denne sesongen, og han har beholdt plassen også etter at Matt Macey ble signert i januar.

Norris har holdt nullen 18 ganger og Pompey er det laget i League One med færrest baklengsmål. Selv om enkelte supportere mener han bør erstattes, spesielt om det blir opprykk, har Norris vært god. Han har vært spesielt god i igangsetting av spillet, men han har også slått til med noen avgjørende redninger. I feltet har han ikke vært like overbevisende, men fra Jordan Cross får Norris 8/10.

Vi startet sesongen med Ryan Schofield som andrekeeper, og selv om Schofield har gjort noe bra når han har fått sjansen, har det blitt for mange tabber. Det gjorde også at Mousinho og hans team valgte å hente Macey i januar. Hvis skade på Norris i serieinnspurten, kunne det blitt avgjørende på negativt vis om Schofield skulle voktet Pompey-målet. Cross gir Schofield 5/10.

 

Forsvarsspillere

Undertegnede laget nylig en artikkel om Pompeys «unsung hero» i forsvarsrekke, Connor Ogilvie. Han har ikke tapt en fotballkamp på nesten ett helt år, og det er neppe tilfeldig at alle Pompeys tap siden mars 2023 har kommet i perioder Ogivlie har vært skadet. Cross gir Ogilvie 8/10.

Det var store forventninger til Regan Poole etter at han signerte i sommer, og midtstopperen innfridde fra første kamp. Dessverre ble han alvorlig skadet i cuptapet mot Chesterfield i høst – og han kommer ikke på banen igjen denne sesongen. Han har spilt få kamper, men som Cross kommenterer spilte han som en klar kandidat til å bli årets spiller fra august til november. Cross gir Poole 8/10.

Han startet sesongen utenfor laget, men Sean Raggett har grepet sjansene når konkurrentene har blitt skadet. Han omtales av Cross som nåtidens Linvoy Primus – en midtstopper manager etter manager erstattet med bedre spillere, men som bet seg fast og leverte i sesong etter sesong. Nå er Raggett den Pompey-spilleren med flest kamper for klubben på 2000-tallet. Cross gir Raggett 8/10.

Rutinerte Joe Rafferty er stødigheten selv på høyrebacken, og selv om det ikke blir så mange målpoeng er han en viktig brikke i laget. Rafferty trekkes også fram for sine lederegenskaper. Cross gir Rafferty 8/10.

En annen som har vært stødigheten selv er midtstopper Conor Shaughnessy. Det var usikkert om han ville klare å ta en plass i startelleveren ved sesongstart, men Shaughnessy har imponert stort. Da Poole ble skadet, var det Shaughnessy som sto fram som forsvarssjef. Han har også scoret noen svært viktige mål. Cross gir Shaughnessy 9/10.

Med sin presise venstrefot fikk Jack Sparkes en del fans midtveis i sesongen. Venstrebacken står da også med åtte assists, flere av dem cornere, noe som er flest av samtlige Pompey-spillere denne sesongen. Dessverre er han ikke like solid defensivt, og han har mistet plassen til Ogilvie i vinter. Kommer ofte inn som innbytter i 2. omgang. Cross gir Sparkes 7/10.

En annen ulykkesfugl denne sesongen er Zak Swanson. Mousinho uttalte til The News at han er Pompeys beste spiller 90 % av gangene han spiller, men dessverre har han vært mye ute denne sesongen. I tillegg til skader har han opplevd dødsfall i nær familie. Selv om Joe Rafferty har gjort en flott jobb på høyrebacken i Swansons fravær, blir Zak Swanson forhåpentligvis spilleklar til de siste ukene av sesongen. Cross gir Swanson 8/10.

Heller ikke Ryley Towler har fått den sesongen han håpet på. Selv om Pompey har store skadeproblemer, med blant annet to midtstoppere ute hele sesongen, er Towler ute av laget. Hovedgrunnen er at han ikke har prestert godt nok når han har fått sjansen. Cross minner om at han fortsatt kun er 21 år og har et stort potensial. Cross gir Towler 6/10.

 

Midtbanespillere

Om Tino Anjorin, unggutten som er på lån fra Chelsea, kommenterer Cross at han trengte tid på å spille seg i kampform, men at han viste lovende takter før han ble skadet. Det er håp om at han kommer tilbake på banen for Pompey før sesongen er over. Cross gir Anjorin 6/10.

Unggutten Terry Devlin er dessverre en av flere spillere ute med skade resten av sesongen, men unggutten hadde flere gode kamper før han ble skadet. Viste seg anvendelig og spilte både som høyreback og midtbanespiller. Cross gir Devlin 7/10.

Få spillere har hatt mer uflaks med skader enn Tom Lowery, men når han har vært på banen har han vært god. Kom tilbake fra kneskade og var en sentral del i at Pompey kom tilbake på vinnersporet etter jul. Er dessverre ute med ny skade nå, og blir neppe å se på banen igjen før i april. Cross gir Lowery 7/10.

Den walisiske midtbanespilleren Joe Morrell er dessverre også ute resten av sesongen med skade, og han har også – som vanlig – stått over noen kamper med karantene. Den kortvokste midtbanespilleren har derimot vært veldig god når han har spilt. Cross poengterer hvor stabilt god han er i kamp etter kamp. Cross gir Morrell 8/10.

Kaptein Marlon Pack var god forrige sesong, men har vært enda bedre denne sesongen under Mousinhos ledelse. Hadde en formdupp og har vært en periode ute med skade, men har stått fram som en leder og er blant Pompeys beste spillere i kamp etter kamp. Cross gir Pack 9/10.

Fra Brentford hentet Pompey Myles Peart-Harris på lån i januar. Han hadde en meget god debut mot Port Vale og scoret også et viktig mål i seieren mot Cambridge tidligere denne måneden. Prestasjonene hans har variert noe, og han har også slitt med en liten skade den siste tiden, men alt i alt har han gjort sine saker bra. Ifølge Cross kommer han også med den riktige holdningen, som ikke alle innleide spillere fra Premier League har hatt tidligere. Cross gir Peart-Harris 7/10.

På lån er også stortalentet Alex Robertson, som briljerte før han ble skadet og ute for resten av sesongen. Den innleide Manchester City-spilleren viste intelligens og kvaliteter som gjør at alle som har sett Pompey denne sesongen regner med at han blir å se i Premier League om ikke lenge. Cross gir Robertson 8/10.

Han har ikke gjort en eneste dårlig kamp i Pompey-trøya, poengterer Jordan Cross, men Ben Stevenon har heller ikke fått mye spilletid. Han har grepet sjansene sine når han har fått dem sentralt på midtbanen, men har vært ute en periode med skade. Står med kun én seriekamp fra start. Forhåpentligvis blir han frisk nok til å bidra til økt konkurranse på midtbanen i sesonginnspurten. Cross gir Stevenson 7/10.

 

Angrepsspillere

En skulle tro at Colby Bishop var en stor supporterfavoritt etter at han nok en sesong er vår toppscorer, og han er kun ett mål bak divisjonens toppscorer. Bishop, som av mange ble kåret til årets spiller i Pompey forrige sesong, har derimot fått en del kritikk denne sesongen, og flere supportere mener Pompey har sett bedre ut med Yengi på topp enn med Bishop. Det kan virke urettferdig mot Bishop, som har 16 seriemål så langt. Motstanderne er veldig oppmerksomme på Bishop, og det gir rom for Pompeys andre offensive spillere. Han gjør en enorm arbeidsinnsats hver kamp, og bidrar også godt på defensive dødballer. Seks av hans 16 scoringer har kommet på straffespark. Han har i tillegg misset to straffer. Jordan Cross gir Bishop 8/10.

Innleide Abu Kamara har blitt bedre og bedre i Pompey-trøyen, og Cross bruker «What a find!» om Norwich-spilleren som kan spille både på venstre- og høyrekant. Han står med åtte mål og sju assists, og med sin hurtighet skaper han mye trøbbel for motstanderne. Cross gir Kamara 8/10.

Det er ikke ofte kantspillere står med elleve seriemål, med mange kamper igjen av sesongen, men det gjør altså Paddy Lane. Han har hatt en strålende sesong og har sju assists i tillegg til sine elleve seriemål. Cross gir Lane 9/10.

I januar signerte Pompey Callum Lang fra Wigan. Han har ikke vært lenge i klubben, men lenge nok til at Cross tar han med i sin karakterbok. 25-åringen har med hell spilt i tierrollen bak Bishop eller Yengi og står allerede med tre seriemål. Cross gir Lang 8/10.

Han kom på korttidskontrakt, som senere ble forlenget, men Josh Martin har ikke fått mye spilletid. Han har likevel kommet foran Anthony Scully og Gavin Whyte i køen om plass på kanten. Martin er som regel i kamptroppen og kommer av og til innpå for noen innhopp. Det er tydelig at Mousinho setter pris på det han har å tilføre. Cross gir Martin 6/10.

Unggutten Koby Mottoh fyller ikke 17 før senere i år, men har noe som få andre unggutter i klubben har. Nå har han riktignok ikke fått mye spilletid for førstelaget denne sesongen, men Cross kommenterer at han har sett veldig lovende ut med sin hurtighet og vilje til å gå rett på mål. Cross gir Mottoh 6/10.

Store og sterke Christian Saydee har ikke satt fyr på Fratton Park etter overgangen fra Bournemouth i sommer, men han har gjort en solid jobb i flere kamper. Cross gir Saydee 7/10.

Det var forventninger til Anthony Scully da han kom fra Wigan i sommer, men de har ikke blitt innfridd. Nå har det ikke hjulpet med en kneoperasjon, men han har ikke levert når han har vært på banen. Nå er han ikke bare ute av laget, men han er også ute av kamptroppen. Cross gir Scully 5/10.

I likhet med Scully har Gavin Whyte vært en skuffelse etter å ha kommet til Pompey i sommer. Whyte skal visstnok også være blant Pompeys beste betalte spillere, men det har vært vist lite på banen fra Whyte denne sesongen. For tiden er han i likhet med Scully ute av kamptroppen. Cross gir Whyte 5/10.

Den australske kraftspissen Kusini Yengi har vist nok til å ha mange fans blant Pompey-supporterne. Han har vært ute flere uker med skade og flere uker med landslagsspill for Australia. Han står likevel med åtte mål, fire av dem i serien. Aller best husker vi hans kamp mot Bolton, der han både scoret og sto fram som en gigant. Cross tror Yengi blir mye å se i sesonginnspurten. Cross gir Yengi 8/10.