2023-24: Charlton Athletic – Portsmouth 0-0

To points tabt men ét vundet. 


Trods kun 0-0 hos Charlton formåede vi at udbygge forspringet til tredjepladsen med et enkelt point da de to umiddelbare forfølgere begge tabte. Dermed forlængede vi vores positive stime til nu otte kampe uden nederlag, og fører både tabellen og formbarometeret i League One.

For en gangs skyld var der genvalg til de startende elleve fra sidste ligakamp, og med kun tre indskiftninger har Mousinho tydeligvis lagt sig fast på sin stærkeste opstilling.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/february/match-report-for-charlton-athletic-vs-portsmouth-on-24-feb-24/

 

Eftertanken

Som en tommelfingerregel skal man altid sørge for selv at vinde sine kampe, men på en dag hvor det kun blev til et enkelt point er det en gave at se de nærmeste forfølgere tabe. Dagens resultater understregede samtidig, at vi er det for tiden klart mest stabile af topholdene om end også Barnsley nu er ved at komme op i gear, og efterhånden er i spil til automatisk oprykning. Det skyldes i høj grad også, at både Bolton og Peterborough har været alt andet end godt kørende. The Trotters har nu lukket syv mål ind i de seneste to kampe. Til sammenligning har vi lukket fem ind i de seneste otte. Med elleve kampe igen er der selvsagt lang vej endnu, men vi er ved at stykke en fin stime sammen igen lige som i starten af sæsonen, og ligner et mandskab med selvtilliden i orden.

Den kommende måned byder på flere nøgleopgør, blandet andet hjemmekampe mod Oxford og Barnsley, samt udekampe hos Peterborough og ikke mindst meget hjemmestærke Blackpool. At håbe på også at gå gennem marts uden nederlag vil måske være for meget forlangt, men kommer vi gennem måneden med samme afstand ned til 3. pladsen, altså syv points, vil vi være nået et stort skridt nærmere målet.

 

Et hurtigt liga-overblik

Pointdelingen i det sydøstlige London viste sig altså at være et særdeles spiseligt resultat. Bag os tabte både Derby (1-2 hos Barnsley) og Bolton (1-4 i Blackpool). I tillæg fik sidstnævnte en vigtig spiller i Ricardo Santos udvist, så han må følgelig kigge på i de kommende tre kampe. Stevenage slog Wycombe med 1-0 mens Oxford hjemme tabte med 1-2 til Leyton Orient, der langsomt nærmer sig play-offs lige som Blackpool. Peterborough, derimod, fik vendt den dårlige stime med en 1-0 sejr hos Cambridge, der i denne uge mistede manager Neil Harris til Millwall.

I bunden tabte Carlisle igen og virker fortabt på sidstepladsen. Også formsvage Port Vale tabte igen, denne gang med 0-2 hjemme mod Lincoln. Reading fulgte op på 1-4 nederlaget hos os med at tabe 2-3 hjemme mod Shrewsbury, og er dermed stadig ikke fri af nedrykningskampen. Exeter og Fleetwood delte 1-1 i porten, og det havde førstnævnte bedst råd til.

 

Kommentarer fra head coach John Mousinho

“It’ll be a good point if we can follow it up next weekend – I said a similar thing when the lads were disappointed after the draw at Oxford. We’ve come away from home and drawn 0-0, when we probably should have won, so we dust ourselves off and have to be ready to go again. Charlton pressed well, had a lot of energy and there were good players for them to bring off the bench. I’m sure they’ll cause plenty of problems for other teams at home, while they took a point up at Bolton the previous week, which is no easy feat.”

The game became a bit frantic in the second half, but once we settled ourselves down and made some changes, we looked the more likely side to win it. We were able to create some excellent opportunities and I thought their keeper made some really good saves. I don’t think there would have been any complaints about the result if Myles had nestled the ball in the net at the end, but we’ve kept the clean sheet and saw it out pretty well.”

 

Et par ord fra Joe Rafferty

“We want to win every game, but Charlton are in a false position and I think they’ll pick up pretty soon. It was a good battle all over the pitch and we were hoping to find that little bit of quality that would win us the match. Unfortunately, it didn’t quite come for us, but we tried to get on the front foot – as they did – which made for an exciting start. There were chances at both ends of the pitch and once things settled down, it was up to us to make our mark, which we did at times. We would have liked to create some more openings and I was hoping for a little toe-poke from Myles right at the end. Truthfully, though, it was a brilliant challenge on him late in the game – I’d be proud if that was my tackle. We kept another clean sheet and we work hard to get as many of them as possible, so that’s pleasing.”

“I hadn’t seen the other results, but it’s good if the others have lost and it means that’s another point gained. We’re in a brilliant position – you can’t say anything else. It’s up to us to maintain that by winning as many as possible.”

League One, The Valley, 24. februar 2043

Charlton Athletic – Portsmouth 0-0 (0-0)

Opstillingen: (4-2-3-1): Norris; Rafferty, Raggett, Shaughnessy, Ogilvie (Sparkes ‘61); Moxon, Pack (anfører); Kamara, Lang, Lane (Peart-Harris ‘73); Bishop (Yengi ‘73)

På bænken: Macey, Towler, Martin, Saydee, Sparkes, Peart-Harris og Yengi

Advarsler: Ingen

Udvisning: Ingen

Tilskuere: 16.732, heraf 3.155 medrejsende Pompey supportere

Interview efter kampen med John Mousinho

 

Interview med Joe Rafferty

 

Kampens Højdepunkter