Disse spillerne er ferdige i Pompey

Michael Jacobs, Louis Thompson og kaptein Clark Robertson (bildet) er blant spillerne Pompey har valgt å la gå gratis fra klubben.


NYHETER: I utgangspunktet er det overraskende når en klubb lar sin kaptein gå gratis, men i tilfellet Clark Robertson var det ikke overraskende. Skotten har vært plaget av skader og spilte kun 44 ligakamper på to sesonger på Fratton Park. Forrige sesong ble det 18 ligakamper på midstopperen.

Han var linket til Derby i sommer, men han signerte i stedet noe overraskende for den israelske klubben FC Ashdod.

SE OGSÅ: Clark Robertsons spillerprofil

 

En spiller mange synes det er trist å se forlate klubben er Michael Jacobs. Han har dessverre vært mye plaget av skader og når alderen ikke er på hans side gir det mening å la han gå. Men en skadefri Michael Jacobs i form har vært blant Pompeys aller beste spillere etter at han kom fra Wigan i september 2020.

Jacobs scoret fem mål på 39 kamper i sin siste sesong for Pompey – mange av kampene var som innbytter. 31-åringen er ønsket av sin tidligere klubb Northampton, men han har foreløpig ikke skrevet under for noen ny klubb.

SE OGSÅ: Michael Jacobs spillerprofil

 

Skader har også ødelagt mye for Louis Thompson. Den 28 år gamle midtbanespilleren har på sitt beste vært en klassespiller i League One for Pompey. I sesongen vi har bak oss ble det totalt bare 18 kamper på Thompson. Hans benbrudd i høst kom på et tidspunkt hvor han var meget god. Selv om han kom tilbake på banen for Pompey i vår, har John Mousinho ikke valgt å satse på at Thompson kan komme tilbake til det nivået som trengs for å gjøre Pompey til et topplag. Hans kontrakt går ut nå 1. juli og Louis Thompson har allerede signert for en ny klubb. Han skal i likhet med sin bror Nathan – som ble frigitt av Peterborough – spille for Stevenage kommende sesong. Stevenage rykket for øvrig opp til League One i år.

SE OGSÅ: Louis Thompsons spillerprofil

 

At Ryan Tunnicliffe og Kieron Freeman ble frigitt har vi omtalt tidligere her på pompey.no. Tunnicliffe skal ifølge flere medier være nær å skrive under for Charlton, og kan dermed spille mot Pompey kommende sesong. Freeman skal ha pendlet daglig fra Nottingham til Portsmouth, og er trolig på jakt etter en klubb langt nærmere sitt hjem. Han har ikke skrevet under for noen ny klubb ennå.

SE OGSÅ: Ryan Tunnicliffes spillerprofil

SE OGSÅ: Kieron Freemans spillerprofil

 

Ungguttene Jayden Reid, Alfie Bridgman og Dan Gifford fikk heller ikke nye kontrakter med Pompey. Reid har vært skadet i to år nå og trenger en ny start. Bridgman og Gifford fortsetter trolig sin karriere i en av de lokale klubbene i Portsmouth-området.

SE OGSÅ: Jayden Reids spillerprofil

SE OGSÅ: Alfie Bridgmans spillerprofil

SE OGSÅ: Dan Giffords spillerprofil

 

Takket nei til Pompeys tilbud om ny kontrakt

To andre spillere som står uten kontrakt fra 1. juli er Ronan Curtis og Jay Mingi. Som tidligere omtalt på pompey.no har Curtis, som er ute med skade et par måneder til, valgt å takke nei til Pompeys tilbud. Mingi er også tilbudt ny kontrakt med Pompey (treårskontrakt), men har ennå ikke svart! Det er ventet at han signerer for en annen klubb i løpet av kort tid. Mingi linkes til flere klubber, men det ryktes at han skal være nære å skrive under for Charlton.

SE OGSÅ: Ronan Curtis sin spillerprofil

SE OGSÅ: Jay Mingi sin spillerprofil

 

Returnerer noen av lånespillerne?

Di’Shon Bernard, Owen Dale, Matt Macey, Joe Pigott og Dane Scarlett var alle på lån i Pompey. Nå har de returnert til sine moderklubber. Bernard, Dale og Pigott kan være aktuelle for Pompey også kommende sesong, men mest sannsynlig har de alle fem spilt sin siste kamp for Pompey.

Owen Dale kom med uttalelser ved sesongslutt som tydet på at han gjerne returnerte, men John Mousinho har fortalt The News at han regner med at Blackpool beholder ham ettersom de vil ha god bruk for ham selv nå som de rykket ned til League One. Han skal ha fortalt Dale om det ikke ser lovende ut for ham i sesongoppkjøringen til Blackpool, så vil han være interessert i å snakke med ham.

Di’Shon Bernard fortalte selv på sosiale medier for 14 dager siden at hans kontrakt med Manchester United ikke vil bli forlenget. Han står dermed uten klubb nå 1. juli. Mousinho liker den unge forsvarsspilleren. Så da gjenstår det å se om Pompey klarer å bli enig med spilleren om en kontrakt. Her er trolig også flere klubber på banen.

SE OGSÅ: Di’Shon Bernards spillerprofil

SE OGSÅ: Owen Dales spillerprofil

SE OGSÅ: Matt Maceys spillerprofil

SE OGSÅ: Joe Pigotts spillerprofil

SE OGSÅ: Dane Scarletts spillerprofil

 

Proffkontrakt til unggutt

Akademispillerne Jamie Howell, Gabriel Kamavuako, Adam Payce og Elliott Simpson har også forlatt klubben etter at Pompey valgte å ikke tilby dem ny kontrakt.

Connor Ogilvie, Josh Oluwayemi og Harry Jewitt-White hadde også kontrakter som gikk ut. Alle disse tre har forlenget sine kontrakter. I tillegg fikk unggutten Josh Dockerill kontrakt. Den unge forsvarsspilleren debuterte for Pompey i EFL Trophy forrige sesong.

SE OGSÅ: Connor Ogilvies spillerprofil

SE OGSÅ: Josh Oluwayemis spillerprofil

SE OGSÅ: Harry Jewitt-Whites spillerprofil

SE OGSÅ: Josh Dockerills spillerprofil

Josh Dockerill med profesjonell kontrakt.