Jayden Reid

Jayden Andrew Reid.


Fødselsdato: 22. april 2001

Fødested: Luton, England

Høyde:

Posisjon på banen: Angrepsspiller

Overgangssum til Pompey (antatt): Kom gratis fra Birmingham City ved kontraktens utløp.

Debut for Pompey: Ikke debutert ennå.

Kamper for Pompey per 1.8.21: –

Kontrakt: Ut 2021/22-sesongen, men Pompey har opsjon på ytterligere ett år.

Tidligere klubber: Manchester United (-2017), Swansea City (2017-19), Birmingham City (2019-21), Barrow (lån 2020-21), Walsall (lån 2021).

Trivia:

– I likhet med sin storebror Tyler forlot han Luton til fordel for å bli en del av akademiet til Manchester United som unggutt. De gikk deretter begge to til Swansea City for å spille på akademiet der. Jayden var da 16 år.

– Fikk aldri sin førstelagsdebut for Swansea og signerte heller for Birmingham City i 2019. Spilte fire kamper for Championship-laget, men fikk tidlig beskjed om at kontrakten ikke ville bli fornyet ved sesongslutt 2020/21. Var på utlån i Barrow og Walsall, uten at han ble noen stor suksess i noen av disse klubbene heller.

– Etter å ha vært på prøvespill i Pompey sommeren 2021, fikk han en ettårskontrakt. Han står med 17 førstelagskamper og 0 mål så langt i sin karriere. Danny Cowley mener å se noe i ungguttene og håper han kan slå ut i blomst i Pompey.