Ettårskontrakt til ving fra Birmingham

Jayden Reid ble frigitt av Birmingham City ved sesongslutt. Nå håper 20-åringen å få fart på karrieren i Pompey.


NYHETER: Angrepsspilleren har ennå ikke scoret et eneste seniormål, men Danny Cowley ser noe i den raske angrepsspilleren som gjør at han gir Jayden Reid en ettårskontrakt med Pompey. Pompey har også sikret seg en opsjon på ytterligere ett år.

– Jay er en spennende unggutt med mye potensial. Han er god til å drible, han er rask, energisk og atletisk. I tillegg har han fortsatt kjærligheten til fotball, og det er viktig for oss. Det har vært en fornøyelse å jobbe med ham de siste ukene, kommenterer Pompeys hovedtrener Danny Cowley.

Reid har vært på prøvespill i Pompey i sommer. Mot Bristol City tirsdag utmerket han seg med en strålende assist.

– Vi ser alltid etter lovende, unge spillere som vi tror kan ha en stor framtid. Reid er i samme gruppe som Haji Mnoga og Liam Vincent, som vi også signerte i sommer. De er spillere som fortsatt har mye å jobbe med, men de har god holdning og et stort ønske om å utvikle seg videre.

– De kommer på treningsfeltet hver dag med stor entusiasme og de er med og drar opp standarden. Vi ønsker en fin balanse mellom ungdom og rutine i spillerstallen, og vi ønsker å skape et miljø hvor alle føler de kan utvikle seg hver dag, sier Cowley til Pompeys offisielle webside.

SE OGSÅ: Jayden Reids spillerprofil

 

– En ære

Jayden Reid var utlånt til Barrow og Walsall forrige sesong, men han lyktes ikke veldig godt noen av stedene. I Birmingham City ble det kun fire førstelagskamper og de bestemte seg tidlig forrige sesong for at han ikke ville få ny kontrakt. Det er neppe en spiller som går rett inn i startelleveren vi har signert, men Reid håper å gjøre seg fortjent til mye spilletid kommende sesong.

– Det er en ære for meg å ha signert for en klubb som Portsmouth, og dette er en stor mulighet til å vise at jeg kan prestere på en stor scene som Fratton Park. Jeg kan ikke vente med å debutere foran et fullsatt Fratton Park – å spille foran supporterne her.

– Det er en flott gjeng spillere her, en fin blanding av rutine og ungdommer. Jeg kan spille hvor som helst framme på banen og jeg er ganske direkte i min spillestil. I Portsmouth får jeg en manager som har vist tidligere at han er god på utvikle spillere, sier Reid i et intervju med Pompeys offisielle webside.