2022-23 Opptakt Gosport Borough – Portsmouth (treningskamp)

Nok en treningskamp. Den andre på 24 timer!


Engelsk pre-season er kort og intens. Allerede 30. juli møter spiller Pompey sin første seriekamp borte mot Sheffield W. Sånn sett er det forståelig at man avtaler treningskamp to dager på rad. Det innebærer nemlig en mulig til  å gi spilletid til flest mulig, inklusiv en del av prøvespillerne som tilbringer sommerukene på Pompeys treningsanlegg.

I gårsdagens 3-0 seier over Havant & Waterlooville stilte Danny Cowley med et lag som kanskje ikke er så langt unna sin foretrukne startellever. Samtidig ble hele laget byttet ut i pausen, så ingen spilte mer enn en omgang. Dermed er det ikke utenkelig at noen av de samme får spilletid også idag.

 

Hvem og hva er Gosport Borough?

Gosport er en egen kommune – en «borough» med drøyt 80.000 innbyggere, og ligger like over sundet for halvøyen som Portsmouth ligger på. Fotballklubben Gosport Borough FC spiller for tiden på nivå 7 i England i den semiprofesjonelle ligaen Southern League Premier Division South. Formannen er et kjent navn for de som har fulgt Pompey over noen år. Iain McInnes var en sentral figur i Portsmouth i mange år inntil han i 2017 tok over naboklubben på andre siden av sundet.

Spillerne på Gosport er stor sett ukjente, men i stallen finner vi en spiller som Matthew Casey. Noen vil nok huske ham som et av mange talenter som aldri slo gjennom i Pompey. Andre mer fremtredende ex – Pompeyspillere som Matt Tubbs har også vært innom klubben som spiller og assistenttrener.

 

Hva kan vi forvente?

Det er umulig å spå noen lagoppstilling, da disse kampene først og fremst handler om å gi spillere kamptrening. Vi kan imidlertid regne med at både Michael Jacobs og Marlon Pack, som fikk hvile igår, kommer på banen i denne kampen. En del prøvespillere vil også få sjansen. Danny Cowley vil nok så flest mulig i aksjon før han begynner å trene innen førsteellever. Det er avtalt hele 7 treningskamper etter dagens oppgjør på Privett Park, før alvoret begynner i slutten av måneden.

Michael Jacobs får trolig spilletid i dag.