Endelig førstekeeper?

Skal Alex Bass satses på som førstekeeper kommende sesong, eller bør det hentes en bedre keeper? Det er et valg Danny Cowley må ta i sommer.


NYHETER: Han har rukket å bli 24 år nå, Alex Bass. Keeperen som kommer fra eget akademi og står med 41 førstelagskamper for Pompey.

Han fikk sin førstelagsdebut allerede i 2016/17, spilte 25 førstelagskamper i 2019/20, men har stort sett vært andrevalg som keeper i Pompey. Forrige sesong ble det sagt at det skulle være en åpen kamp mellom Bass og Gavin Bazunu, men det ble tidlig klart at Pompey i Bazunu hadde en keeper som var så god at det aldri ble noen reel kamp om keeperplassen.

Bass, som også slet med skade deler av sesongen, ble lånt ut i store deler av sesongen.

SE OGSÅ: Alex Bass sin spillerprofil

 

Kommer til å hente en keeper til

Nå er Bazunu borte og Alex Bass er sammen med unggutten Toby Steward (17 år) eneste keeper i Pompey-stallen.

Pompey har keeper på prøvespill nå (spilte 2. omgang mot Hawks lørdag, mens Bass spilte 1. omgang) og kommer trolig til å teste ut flere keepere i sommer. Pompey kommer helt sikkert til å hente en ny keeper før sesongstart. Finner de gull blant keeperne på prøve, hentes denne permanent, men mer sannsynlig er det at Pompey nok en gang henter en keeper på lån.

Pompey har blitt linket sterkt til WBAs unge keeper Josh Griffiths, men også Brightons unge keeper Carl Rushworth. Men skulle Pompey hente en av disse blir trolig Bass andrekeeper igjen. Med kun ett år igjen av sin kontrakt, er det i så tilfelle mye som tyder på at han er ferdig i Pompey senest neste sommer.

Så spørsmålet er om Pompey skal våge å satse på Alex Bass som førstekeeper denne sesongen, eller gå for en keeper Cowley regner som bedre. Bass har tidligere vist at han holder League One-nivå, men han har ikke tidligere hatt den stabiliteten eller vært den matchvinneren for eksempel Bazunu var. Bass er neppe blant de beste keeperne i League One nå, men kan han bli det hvis han får tillit over tid og mer erfaring? Det får vi kun svar på om han satses på som førstekeeper.