Hvem er årets spiller 2021/22?

2021/22-sesongen er snart over. Søndag 24. april er siste frist for å stemme på hvem du mener har vært Pompeys beste denne sesongen.


VAP-NYHETER: Forrige sesong var det Craig MacGillivray som ble stemt fram som årets spiller av oss i Venner av Portsmouth. Tom Naylor og Jack Whatmough fulgte på de nærmeste plassene – med andre ord var alle på topp tre spillere som forlot Pompey ved sesongslutt.

Når det gjaldt årets unge spiller, var det Haji Mnoga som ble kåret, uten noen reelle utfordrere.

Heller ikke i fjor fikk vi reist over og delt ut prisen, men vi fikk en videohilsen fra MacGillivray. I år er vi invitert til en middag hvor prisene skal deles ut, men så vidt vi vet er ingen av oss over nå på slutten av sesongen. Vi har derfor invitert supporterklubbens støttespiller siden midten på 1990-tallet, Chris Gibbs, om å representere oss. Det har han sagt ja til. Han har også kjøpt inn en premie med inngravering. Den deler han ut på denne middagen til spilleren vi kårer.

Dette er årsaken til at vi har siste frist for å stemme før de to siste seriekampene spilles.

SE OGSÅ: Tidligere årets spiller i Venner av Portsmouth

 

Slik stemmer du

Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller. Kriteriene finner du lenger nede i artikkelen.

– Send dine stemmer til undertegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

 

Kandidatene

Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

Gavin Bazunu er på utlån fra Manchester City og har vært klasse gjennom hele sesongen. Ung som har er, har det naturlig nok vært noen tabber i løpet av sesongen, men han har egenhendig reddet langt flere poeng enn han har kostet oss. Meget god på strek, i feltet og ikke minst i igangsetting. Spiller mest sannsynlig på et høyere nivå enn League One neste sesong. En av tre nominerte til årets unge spiller i League One denne sesongen.

Connor Ogilvie har vært stødig god både som midtstopper, venstreback og på venstresiden på midtbanen. Stjeler sjelden overskriftene, men spiller omtrent aldri en dårlig kamp.

Sean Raggett står med hele seks seriemål fra sin midtstopperposisjon, og det er kun to spillere i Pompey som har flere seriemål enn stopperkjempen vår. Raggett vinner det meste i lufta og en kan aldri ta han på innsatsen. Samtidig har han denne sesongen fått luket bort mange av de personlige feilene som preget hans første Pompey-år. Regnes som en av favorittene til å bli årets spiller.

Louis Thompson klarer sjelden å starte mange kamper på rad, og han har også en kontrakt med lønn basert på hvor mye han spiller ettersom han kommer med en skadehistorikk som ikke er bra. Men når han spiller er han omtrent alltid god. Få midtbanespillere i League One er bedre enn en frisk og kampklar Louis Thompson.

Joe Morrell er walisisk A-landslagsspiller og en spiller som leverer på bra nivå. Har vært en del ute med både skader og suspensjon, men er god når han spiller. God, men uten å briljere.

Michael Jacobs har kanskje vært Pompeys aller beste offensive spiller, men er dessverre mye skadet. Har spilt ganske lite, men når han er på banen er det få som kan måle seg med han når det gjelder målpoeng. En klassespiller på dette nivået.

George Hirst fikk en treg start og det tok sin tid før den første scoringen kom. Utover våren har han blitt bedre og bedre. Står nå med tolv mål (ti i serien) og det er likt som toppscorer Marcus Harness. Jobber i tillegg utrettelig og er en spiss de fleste Pompey-supportere nå håper vil forlenge sitt lån fra Leicester også til neste sesong.

Marcus Harness er vår toppscorer i serien med elleve mål og en trussel for de fleste lag med sin hurtighet. Startet sesongen veldig bra, men har vært ustabil og det har blitt for lite mål i andre halvdel av sesongen.

Ronan Curtis har nesten blitt årets spiller flere sesonger i Pompey, og vi må nesten ta han med i år også ettersom har står med åtte mål (seks i serien) og åtte assists (flest i Pompey). Pompey-supportere flest er likevel noe skuffet over Curtis sin sesong ettersom han har vært ustabil og i for stor grad ikke levert mot de beste lagene.

 

Årets unge spiller

Kriteriet for å bli kåret til årets unge spiller er at kandidaten ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart. Også denne sesongen har vi få kandidater, men de er:

Gavin Bazunu: Allerede omtalt under kandidat til årets spiller.

Haji Mnoga: Ble av oss kåret til årets unge spiller forrige sesong. Denne sesongen har han kun to kamper i EFL Trophy for oss. Er på utlån Weymouth nå og var utlånt til Bromley tidligere i sesongen.

Jay Mingi: Har ikke spilt mer enn én kamp for Pompey, men den var til gjengjeld i serien. Midtbanespilleren Mingi debuterte i 4-0-seieren mot Accrington Stanley i mars.

Hayden Carter: Den unge forsvarsspilleren har imponert etter at han kom på lån fra Blackburn i januar. Har spilt 20 kamper for Pompey og scoret ett mål. Er ønsket med videre, men det er lite trolig at Blackburn selger den lovende forsvarsspilleren.

Harry Jewitt-White: 2004-modell som ble belønnet med profesjonell kontrakt i vår. Han har spilt fem førstelagskamper for Pompey denne sesongen. Alle i cupkamper.

 

Svarfrist

Siste frist for å stemme er altså søndag 24. april.

Slik så det ut da Pål A. Lea og Steen Houman delte ut pris for årets spiller til Brett Pitman.