2021-22: Opptakt Portsmouth – Gillingham

Kan Pompey beholde sin gode statistikk på Fratton Park?


Portsmouth har som kjent lite annet å spille for i sesongens siste 3 kamper. Alt håp om opprykk forsvant da Morecambe utlignet på overtid mandag kveld, og strengt tatt har vel både trenerapparatet og supporterne hatt neste sesong i tankene en stund allerede. Pompey har imidlertid en god hjemmestatistikk. Laget har ikke tapt på Fratton Park siden slutten av januar, og de siste 8 kampene har gitt 6 seire og 2 uavgjort. Den statistikken ønsker nok Danny Cowley å beholde, samtidig som han bør tenke litt på neste sesong når han skal ta ut laget. Bør han stille med sin sterkeste 11’er, eller skal han slippe til noen unggutter på bekostning av spillere som neppe er her neste sesong?

Kort om Gillingham

Laget fra Kent i sørøst-England har spilt i League One siden 2013-sesongen og håper nok på enda en sesong på nivå 3. I så fall må  de plukke poeng på sine to siste kamper for de ligger i øyeblikket på en 20. plass, like foran Fleetwood som ligger på den øverste nedrykksplassen. Fleetwood har imidlertid en kamp til gode og dessuten betydelig bedre målforskjell enn The Gills.

Neil Harris har sittet i sjefsstolen siden januar da klubben sparket Steve Evans. Det har hjulpet litt, men antagelig ikke nok for selv om laget ikke taper så ofte så vinner de enda sjeldnere. 16 uavgjorte kamper er det blitt denne sesongen, og kun Wimbledon – som antagelig rykker ned – har flere uavgjorte enn Gillingham.

The Gills har en lang historie, tilbake til 1890-tallet men de fikk sitt nåværende navn i 1912 og ble med i The Football League første gang i 1920-21. Deres beste periode var fra 2000-2005 da klubben spilte i Championship og oppnådde sin beste plassering – en 11. plass i 2002-03. Blant de mest kjente spillerne finner vi navn som Tony Cascarino og Gavin Peacock, men da må vi tilbake til 1980-tallet.

 

Skader og karantener

Kieron Freeman, Reeco Hackett og Jayden Reid er fortsatt uaktuelle for hjemmelaget, men Joe Morrell er forhåpentligvis klar igjen.

Bortelaget vil savne Mustapha Carayol og kanskje også Robbie McKenzie og Stuart O’Keefe, sistnevnte var på lån hos Pompey i 2017-18. Charlie Kelman må sone karantene etter å ha blitt utvist i sist kamp.

 

Statistikken

Pompey har hatt et godt tak på Gillingham og står med totalt 21 seire mot The Gills sine 9. På Fratton Park er overtaket enda større, med 12 hjemmeseire, 6 uavgjorte og bare 2 borteseire. Pompey har som nevnt tatt 20 poeng av 24 mulige på sine siste 8 hjemmekamper, mens Gillingham ikke har vunnet siden borteseieren mot Accrington Stanley i slutten av mars.

Det forrige oppgjøret endte med 1-0 seier til Pompey etter at hjemmelaget scoret et selvmål 3 minutter på overtid.

 

Portsmouth manager Danny Cowley

“We’re the sixth highest scorers at home in the division this season, although obviously we’ve been less successful on the road.»

“But our record at Fratton Park has been very good – we’ve won six and drawn two of the past eight games.»

“We really enjoy playing there and our supporters have certainly played a massive part in that success.»

“We know that we’ll be up against a very physical, direct and motivated Gillingham team on Saturday and Neil Harris has done a great job since taking charge there»

 

De offisielle sidenes opptakt

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/april/match-preview-for-portsmouth-vs-gillingham-on-23-apr-22/

 

Se hele intervjuet med Danny Cowley her: