2021-22: Morecambe – Portsmouth 1-1

Omstridt overtidsscoring til hjemmelaget endte Pompeys teoretiske mulighet til å klare play-off.


KAMPREFERAT: Gavin Bazunu i storslag mellom stengene og en kunstscoring av midtstopper Sean Raggett så ut til å gi Pompey tre poeng, men på overtid utlignet Morecambe. Dermed har ikke Pompey noe å spille for de i de tre siste serierundene.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/april/match-report-for-morecambe-vs-portsmouth-on-18-apr-22/

 

Ettertanken

Med seier ville Pompey vært åtte poeng bak play-off når tre seriekamper gjensto (og flere av lagene over har kun to kamper igjen), men da slipper en i alle fall å drømme om det. Pompey har vært altfor ustabile denne sesongen og det er ikke første gang en taper poeng i sluttminuttene.

Bekymringsfullt er det at tre av Pompeys beste spillere i 2022 er innleide spillere som neppe spiller for Pompey neste sesong: Bazunu, Carter og Hirst. I tillegg går kontrakten til noen av Pompeys beste spillere ut ved sesongslutt: Jacobs og Raggett. Med mindre det skjer noe på budsjettet Cowley har å rutte med i sommer, er det lite som tyder på at Pompey vil være i stand til å kjempe om opprykk neste sesong.

 

Et hurtig ligaoverblikk

Ingen av lagene på topp 3 vant denne serierunden, men de fleste lagene som kjemper om play-off gjorde det. Wigan rykker trolig opp – kanskje allerede før de kommer til Fratton Park og spiller sesongens nest siste kamp. De har fem poeng ned til Rotherham på 2. plass og MK Dons på 3. plass. Wigan og Rotherham har tre kamper igjen. MK Dons har to kamper igjen.

Ett av disse lagene havner på play-off og de tre andre plassene blir det et race om. Sheffield Wednesday, Plymouth, Wycombe, Sunderland og Oxford kjemper om de tre plassene.

Pompey er nummer ni på tabellen og vil ikke ende høyere. Bolton er målforskjell bak Pompey, mens Ipswich er ett poeng bak. Pompey havner med andre ord et sted mellom 9. og 11. plass.

 

Kommentarer fra Pompeys hovedtrener Danny Cowley

«We’re really frustrated and angry because we’d emptied the tank and got right the way to the final moments. It would have been a well earned away win and then the referee misses three fouls that lead to their goal. I’ve watched it back and it’s clear – it’s unacceptable that he’s missed that because it’s right in front of him. I rarely moan about the officials, but decisions don’t get more key than that and it’s had a huge impact.

The referee said he didn’t think it was a foul, but Gavin was in the air and about to catch the ball when there’s a clear two-handed push. It was just so obvious and blatant and it’s something that the referee hasn’t got right, which we have to suffer. I just feel sorry for our supporters who have travelled the length of the country to get behind us and we just want some consistency.

Sean scored a great goal after a diagonal ball from Clark Robertson, a good win from Ronan Curtis and then a nice finish.

It was clear that we were running on empty, but I thought we’d done enough to get over the line to get another three points.”

League One, Portman Road, 12.  mars 2022

Morecambe – Portsmouth 1-1 (0-1)

41. min. 0-1 Sean Raggett

90. min. 1-1 Ayunga

Pompey (4-2-3-1): Bazunu; Carter, Raggett, Roberson (c), Ogilvie; Tunnicliffe, Williams (Thompson 63); Harness (Romeo 72), Curtis, Jacobs (O’Brien 64); Hirst

Ikke benyttede reserver: Webber, Vincent, Mingi, Walker

Advarsler: Ingen på Pompey

Tilskuere: 4,893 (806 Pompey fans)

Sean Raggett fyrer løs med venstrefoten. Skuddet gikk i vinkelen og endte i nettet via stolpen.

Raggett jubler for sitt 1-0-mål.

Ronan Curtis jubler sammen med Raggett.

Gavin Bazunu protesterer mot Morecambes utligningsmål.

Det gjorde også Danny Cowley ved kampslutt.