2021-22: Opptakt Portsmouth – Cambridge

Pompey må tilbake på vinnersporet!

 

Cambridge United har aldri vunnet på Fratton Park. Det er en statistikk hjemmelaget gjerne vil beholde. Danny Cowley og hans menn må slå tilbake etter flere skuffende resultater den siste tiden. 1 poeng på 3 bortekamper holder ikke hvis man vil være med i toppen. Mark Bonner og hans Cambridge har som nyopprykket lag fått en grei start på sesongen og står med 8 poeng på sine først 6 kamper, kun 2 poeng bak Pompey.

 

Litt om Cambridge United F.C.:

Universitetet i Cambridge er nok mer kjent enn fotballaget, i hvert fall utenfor landets grenser. Likevel er det ingen miniputt som besøker Fratton Park denne lørdagen. Cambridge United fyller 110 år i år og selv om de aldri har spilt på øverste nivå hadde de en sterk periode fra slutten av 1970-årene og frem til tidlig 1990-tall. Deres høyeste ligaplassering er fra 1992, da de endte på 5. plass og spilte playoff om opprykk til Premier League. I FA-cupen har laget nådd kvartfinalen 2 ganger.

På denne siden av årtusenskiftet har imidlerti Th U’s stort sett befunnet seg på nivå 4 eller også utenfor divisjonssystemet inntil de rykket opp fra League Two i fjor. Dagens manager er Mark Bonner, en 35-åring som har vært i ulike roller i klubbens trenerapprat siden 2011. Han har vært hovedtrener siden januar 2020 og resultatene må sies å ha vært meget gode. Han står med en seiersprosent på nøyaktig 50.00.

Laget spiller kampene på Abbey stadium og har gjort det siden 1932. Klubben het faktisk Abbey United helt frem til 1951.

 

Spillere å se opp for:

Det er feil å se at The U’s mønstrer de helt store stjernene. Fjorårets toppscorer Paul Mullin er borte, og nå kan det se ut som Joe Ironside er den som må score målene for Cambridge. Han har foreløpig levert 2 mål i ligaen. Sam Smith ble hentet fra Reading før denne sesongen, og han begynner også å finne seg til rette blant annet med scoringer i EFL-trophy. Det kan også bli et gjensyn med Adam May, som ble fristilt av Pompey i 2020 og som har fått noe spilletid i Cambridge.

 

Tidligere oppgjør:

Statistikken taler definitivt i favør av Pompey. De har faktisk vunnet de siste 6 oppgjørene, alle i perioden 2014-17 da begge lagene kamperte i League Two. I historisk perspektiv har også Portsmouth et solid overtak. Cambridge har bare vunnet en gang på 18 kamper, og aldri på Fratton Park. Pompey står med 14 seire totalt, 8 av dem på hjemmebane. Sist lagene møttes var da Portsmouth rykket opp fra League One, sesongen 2016/17. Her scoret Conor Chaplin det eneste målet i kampen på Abbey Stadium. I sesongens tredje siste kamp, da Pompey-toget var opp i full fart, ble det 2-1 seier ti hjemmelaget etter mål av Carl Baker og Kal Naismith.

 

Skadesituasjonen for de to lagene:

Portsmouth må fortsatt klare seg uten Jayden Reid og Liam Vincent. Det er en mulighet for at Miguel Azeez vil få spilletid på lørdag. Ellers har Danny Cowley reletivt få skadeproblemer å bekymre seg for.

 

Prematch analyse fra Portsmouth sin offisielle side:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/september/match-preview-for-portsmouth-vs-cambridge-united-on-18-sep-21/

Portsmouth manager Danny Cowley:

“It will have been 32 days since our last home game and we’re looking forward to being at Fratton Park again.»

“It’s been disappointing that we haven’t carried the goal threat we would have liked so far this season.»

“We haven’t scored in the past three league games, but we’ve created enough chances – certainly at Doncaster and MK Dons. It’s an area we need to keep working on.»

“It’s still early and this is the first week we’ve had the whole group together, with the transfer window now closed and after the international break.»

“That’s provided a good opportunity for us to keep developing our game and we want to accelerate the process.”

Du kan lese hele intervjuet med Cowley her: https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/september/cowley-seeks-home-comforts/

 

Cambridge manager Mark Bonner:

«We know it will be a tough test for us, and we are going to have to try hard to create chances against such a well organised team. A tough game but one we can really look forward to going to Fratton Park, it is why we are here!

«Some clubs have such reputations for the atmosphere and fan bases, which can really help drive them on, but it can also work the other way, and create a pressure if it is not working so well. We need to try to frustrate them, however we also need to make sure we can cope with the atmosphere there is.

Du kan lese hele intervjuet med Bonner her: https://www.cambridge-united.co.uk/news/2021/september/mark-bonner-conor-masterson-pre-portsmouth-press-conference/