2021-22: Portsmouth – Cambridge 1-2

Statistikken røk. Forsvant også håpet?

Pompey trengte virkelig å slå tilbake etter flere svake resultater, men istedet ble det The U’s som kunne ta med seg 3 poeng hjem til Cambridgeshire. Hjemmelaget hadde ballen mest, særlig i 1. omgang, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. Da gikk det som det ofte gjør: det andre laget scoret like før pause og endret dermed noe av dynamikken og psykologien i kampen.

Motbakken ble enda brattere da Cambridge gikk opp til 2-0 omtrent halvveis i 2. omgang. Ronan Curtis reduserte for hjemmelaget, men det ble ikke flere mål og dermed vant The U’s for første gang på Fratton Park. Med seieren gikk også bortelaget forbi Pompey på tabellen og lagene er nå henholdsvis nr 13 og 15. Tabellen er imidlertid det minst interessante for Portsmouth akkurat nå, for laget må finne tilbake til flyten i de første seriekampene i år.

Sesongen som startet så bra kan nå se ut til å være over før den var skikkelig igang. For Pompey har enda ikke møtt de antatt beste lagene, og med poengfangsten den siste tiden vil vi være nærmere bunn enn topp.

Dette er antagelig prisen man betaler når det må bygges et nesten helt nytt lag fra en sesong til en annen.