Williams til rival

Ryan Williams takket nei til Pompeys tilbud om forlengelse av kontrakten. Nå har han signert for en av våre argeste League One-rivaler.


NYHETER: I 2019/20 slo de Pompey i semifinalen i play-off på straffesparkkonkurranse. I 2020/21 snek de seg forbi Pompey og tok den siste play-off-plassen i siste serierunde.

Nå har Oxford United sikret seg Ryan William fra Pompey på en toårskontrakt. Kantspilleren var en av spillerne på utgående kontrakt på Fratton Park som Pompey gikk i forhandlinger med om en ny kontrakt, men i likhet med Jack Whatmough så har Williams valgt å takke nei til Pompey. For heller å skrive under på en kontrakt med en annen klubb på samme nivå.

Sannsynligvis handler det om økonomi og kontrakt også for Williams. Pompey har visstnok tapt 800.000 pund i måneden under koronaen, og selv om formann Michael Eisner sørger for at det økonomiske tapet ikke truer klubbens eksistens, så fører dette til redusert budsjett kommende sesong.

Spillerne som ble tilbudt nye kontrakter har blitt tilbudt vesentlig lavere lønn enn de hadde forrige sesong. For flere av dem skal det også ha vært korte og/eller prestasjonsbaserte kontrakter.

 

To perioder i Pompey

Kantspilleren fra Australia som gikk gradene i Pompeys akademi fram til han ble solgt til Premier League-klubben Fulham i 2011/12, returnerte til Pompey sommeren 2019. Da kom fra spill i Championship med Rotherham. Han hadde også spilt i Championship for Barnsley før Rotherham.

SE OGSÅ: Ryan Williams sin spillerprofil

Williams hadde også flere låneopphold fra sin tid i Fulham, deriblant til Oxford United i 2013/14. Den gangen var Oxford i League Two. Nå returnerer han altså til Oxford med ambisjoner om å bidra til at de rykker opp til Championship kommende sesong – gjerne på bekostning av Pompey.

27 år gamle Williams står med 87 kamper (8 mål) for Pompey totalt. Han har spilt hovedsakelig på kantene, men har også vært hengende spiss. Han er hardtarbeidende, men har blitt kritisert for manglende sluttprodukt (mål og assists). Nå gjenstår det å se om Williams kan lykkes enda bedre i Oxford enn han gjorde i Pompey.

– Oxford vil se mine beste år av karrieren. Jeg er 27 år og nå er jeg på topp fysisk, sier Williams til lokalavisen i Oxford, Oxford Mail.

– Supporterne her vil huske Ryan som en ung, lovende og hurtig ving, men nå er han blitt en mer moden og klok fotballspiller i tillegg. Han har vært med på opprykk fra denne divisjonen tidligere og forhåpentligvis kan han oppleve det igjen, kommenterer manager Karl Robinson til Oxfords offisielle nettside.