Skrev under for Wigan

Etter å ha vært i Pompey i tolv år, skrev Jack Whatmough før helgen under for vår divisjonsrival Wigan.


NYHETER: Det er delte meninger blant Pompey-supporterne, men de aller fleste synes det er svært trist å se nok en av våre egne forlate Pompey. Denne gangen også gratis – og det til en klubb som ikke skal være bedre enn Pompey.

24 år gamle Jack Whatmough har spilt 136 førstelagskamper for Pompey etter å ha gått gradene på Fratton Park. Han ville hatt langt flere – med mindre han hadde blitt solgt til en klubb høyere i divisjonssystemet – om han ikke hadde hatt flere langvarige skader.

Whatmough har landskamper for England på både U18- og U19-nivå og han ble regnet som et enda større stoppertalent enn Adam Webster, som nå spiller i Premier League for Brighton. Skadene har derimot stoppet utviklingen hans og selv om han nå har hatt en sesong hvor han har vært skadefri (kun stått over kamper grunnet karantene), ønsket Pompey kun å tilby han en prestasjonsrettet kontrakt. Betaling ut fra hvor mye han spilte.

SE OGSÅ: Jack Whatmoughs spillerprofil

Whatmough valgte å takke nei til dette tilbudet og fredag signerte han i stedet for Wigan. Whatmough går som Bosman-spiller og gjenforenes med Leam Richardson, mannen som var assistentmanager i Pompey under Paul Cook.

Whatmough debuterte for førstelaget til Pompey mot Southend som 17-åring i november 2013.

Se Whatmoughs avskjedshilsen under:

Jack Whatmough jubler for sin scoring mot Peterborough på Fratton Park høsten 2020.