Cowleys første Pompey-signering

Liam Vincent er første spiller Danny Cowley henter til Pompey etter at han fikk jobben som hovedtrener på Fratton Park.


NYHETER: Behovet for nye spillere er stort ettersom en rekke spillere har forlatt Pompey ved sesongslutt. Nå er den første nykommeren klar.

Venstreback Liam Vincent har skrevet under på en treårskontrakt med Pompey. Han kommer fra Bromley, som spiller i National League. Det vil si nivå fem i det engelske divisjonssystemet.

Overgangssummen er ikke offentliggjort.

 

Interesse fra Premier League

Vincent er bare 18 år gammel og det skal ha vært en rekke interesserte klubber i både Premier League og Championship. Danny Cowley er ikke overraskende svært fornøyd med å ha fått Vincent til Pompey.

– Vi er svært kjempeglade for at Liam har skrevet under på en utviklingskontrakt med oss. Vi ble først oppmerksomme på han da han spilte for Bromley mot vårt U18-lag i FA Youth Cup. Han har siden spilt flere kamper for Bromley i National League og spilte sin rolle da de klarte en play-off-plass.

– Det var interesse for mange klubber over oss i divisjonsystemet, deriblant Premier League, men Liam valgte oss ettersom han tror dette er det riktige steget for han nå. Han har allerede spilt førstelagsfotball og det ønsker han å fortsette med kommende sesong. 

– Han har en strålende venstrefot og en veldig god fysikk. Han tar dødballer og er et angrepsvåpen med sin offensive styrke og gode innlegg. Det er den defensive delen av spillet sitt han må jobbe med, og det skal vi sammen med han utvikle, kommenterer Pompeys hovedtrener Danny Cowley til Pompeys offisielle webside.

 

Utlån eller rett inn på førstelaget i høst?

Pompey har nå god dekning på begge backene. På høyreback har Pompey Callum Johnson med James Bolton og unggutten Haji Mnoga som cover. På venstrebacken har Pompey Lee Brown med Liam Vincent som konkurrent. I utgangspunktet er trolig Johnson og Brown førstevalg, men Mnoga og Vincent kan gi dem hard konkurranse om plassen.

– Nå har vi to unge, offensive backer i Liam og Haji. Begge er svært atletiske og vi vil jobbe med dem for å utvikle dem videre. Vi vil følge godt med deres utvikling i sommer. Målet vårt er at begge to skal spille regelmessig førstelagsfotball kommende sesong. I utgangspunktet tenker vi at et utlån kan være gunstig for dem begge i høst, men vi har sett unge spillere tidligere som har hatt en veldig progresjon og presser seg inn i startelleveren. Det kan skje med dem også, fortsetter Cowley.

 

– Tror jeg kan utvikle meg bra her

Liam Vincent sier følgende etter å ha signert for Pompey:

– Dette er en stor klubb med en veldig stor historie. Jeg ser selvsagt veldig fram til å komme i gang her. 

– Jeg er en spiller som liker å gå framover og bidra på den siste tredelen, men som venstreback er naturligvis det å forsvare seg det aller viktigste. Jeg har snakket en hel del med Danny og Nicky Cowley de siste par ukene, og jeg tror jeg kan utvikle meg bra under dem. Her er også Lee Brown, som er en rutinert og god back. Han håper jeg også å kunne lære mye av.