Tre trenere forlater Pompey

De som var igjen fra Kenny Jacketts trenerteam i Pompey er nå ferdige på Fratton Park. Én av dem har fått jobb under Paul Cook i Ipswich.


NYHETER: Joe Gallen, Jake Wigley og keepertrener John Keeley er ferdige i Pompey. Ikke så overraskende med tanke på at brødrene Cowley har kommet inn som erstattere for Kenny Jackett.

Danny og Nicky Cowley overtok i mars og fikk først jobben ut sesongen. De valgte da å beholde blant annet Joe Gallen (bildet), som var assistent under Kenny Jackett. Nå har Cowley-brødrene skrevet en lengre kontrakt med Pompey og ikke unaturlig ønsker de da å danne sitt eget trenerteam – ikke bare overta Jackett sitt.

Dermed er Gallen, Wigley og Keeley ferdige på Fratton Park.

– Vi vil takke Joe, Jake og John for måten de har støttet oss på etter at vi kom inn i mars. De har lagt ned hardt arbeid for klubben og de er alle tre flotte fotballfolk som vi ønsker suksess og lykke til videre, sier Danny Cowley i en pressemelding fra klubben.

 

Vært lenge i klubben

Gallen kom som Kenny Jacketts høyrehånd og har vært assistentmanager i Pompey siden sommeren 2017. Han hadde én kamp som midlertidig manager (borte mot Peterborough, tap 0-1) i mars like etter at Jacketts avgang. Det spekuleres i at han vil følge etter Jackett til Leyton Orient. Jackett er som kjent ansatt som ny manager i Leyton Orient.

Jake Wigley ble ansatt som førstelagstrener sommeren 2018. Han er sønn av tidligere Pompey-spiller Steve Wigley. Det er ikke kjent hva han vil gjøre nå.

John Keeley er tidligere Brighton-keeper og var keepertrener i Pompey fra 2007 til 2013. Han returnerte for en andre periode som keepertrener i Pompey i 2016. Han ble hentet til Pompey av daværende Pompey-manager Paul Cook. Da Cook dro til Wigan ble Keeley igjen.

Nå har Keeley allerede fått seg ny jobb. Paul Cook har hentet han til Ipswich og han gjenforenes dermed med mannen som hentet ham til Pompey i 2016.

– Jeg gleder meg veldig og har en veldig god følelse for dette. Jeg elsket å jobbe med Paul da han var i Pompey og jeg var veldig nær ved å følge etter han til Wigan. Vi har beholdt kontakten og jeg er veldig glad for at han nå ønsker meg i Ipswich, sier Keeley til Ipswichs offisielle webside.

SE OGSÅ: Joe Gallens profil

SE OGSÅ: Jake Wigleys profil

SE OGSÅ: John Keeleys profil

 

Nyansettelser

Pompey har foreløpig ikke ansatt noen erstattere for disse tre trenerne, men det er ventet at Cowley-brødrene vil hente inn nye trenere i løpet av juni – i god tid før pre-season starter.

Det Cowley-brødrene har fått på plass er to nyansettelser i Matt Page og Toby Ellis. De to jobbet også under Cowley-brødrene i Lincoln og Huddersfield.

De er ikke trenere, men driver med videoanalyse og bidrar i rekrutteringsprosessene når nye spillere skal hentes. Pompey har Phil Boardman som rekrutteringssjef per nå, men hans framtid skal være uviss. Pompey har ikke vært spesielt dyktige på overgangsmarkedet de siste par årene. Boardman ble hentet til klubben under Jackett og kan være på vei ut dørene også han.

Jake Wigley.