Vil gjerne fortsette på topp

Ronan Curtis scoret og ble kåret til banens beste da han spilte spiss i 2-1-seieren mot Rochdale fredag. Nå er iren klar til å fortsette på topp.


NYHETER: Med John Marquis ute med karantene i tre kamper, var det knyttet spenning og usikkerhet til hvordan Pompey skulle løse spissproblemet. Ellis Harrison og Jordy Hiwula er ute med skade resten av sesongen. “Alle våre tre niere er utilgjengelige”, oppsummerte hovedtrener Danny Cowley.

Det endte med at Ronan Curtis, som har spilt venstrekant i nesten samtlige kamper for Pompey etter at han kom til Fratton Park i 2018, ble vår spydspiss med Ryan Williams i tierrollen bak ham.

Curtis takket for tilliten med å være involvert i 1-0-scoringen til Williams før han selv satte inn 2-0 på utmerket vis. Kampen endte med 2-1-seier til Pompey mot Rochdale. Nå tyder det aller meste på at Curtis fortsetter på topp også i de to neste kampene.

SE OGSÅ: Ronan Curtis sin spillerprofil

 

Var spiss i Derry City

Curtis var på landslagsoppdrag med Irland i ei drøy uke før kampen mot Rochdale. Han uttalte seg derfor ikke til media selv i forkant. Nå forteller den 25 år gamle iren at han ikke er ukjent med spissrollen.

– Det er ikke en helt ny rolle for meg. Jeg spilte spiss flere kamper for Derry City og faktisk var min debut for Pompey (mot Luton) også som spiss.

– Nå føles det uvant for meg å spille spiss, men med tre spisser ute er det en jobb som må gjøres der av noen. Det spiller ingen rolle for meg hvordan jeg spiller så lenge jeg er i en posisjon hvor jeg kan være med å påvirke kampen, kommenterer Curtis til The News.

Han er klar for å spille spiss også mot Wigan mandag og Burton lørdag.

– Som spiss må en være nådeløs når en får muligheter til å avslutte. I tillegg må en gå på en del løp som ikke nødvendigvis er for å få ballen og komme til sjanser selv, men skape rom og muligheter for medspillerne. Det prøvde jeg på i kampen mot Rochdale fredag, sier Curtis.

Fortsetter han som på fredag, skal ikke John Marquis føle seg for trygg på at han får spissplassen tilbake når han er ferdig med sin suspensjon. Med Curtis på topp og Harness, Williams og Jacobs bak ham, var Pompey gode offensivt i 1. omgangen mot Rochdale. Sannsynligvis starter de samme fire fremst for Pompey også mot Wigan mandag 2. påskedag.

Ronan Curtis la på til 2-0 med dette presise skuddet med venstrefoten.