Close er inne i varmen igjen

Ben Close var helt ute i kulden under Kenny Jackett. Under Danny Cowley har midtbanespilleren så langt vært en nøkkelspiller.


NYHETER: Pompey var skadeplaget i EFL Trophy-finalen mot Salford, i det som var Kenny Jacketts siste kamp som Pompey-manager. Ben Close kom da inn som innbytter. Før det hadde det vært elleve kamper på rad hvor Close ikke var med i kamptroppen til Jackett. Han var helt ute i kulden.

Close var god da han kom inn og da Joe Gallen var midlertidig manager i seriekampen mot Peterborough tre dager senere, var Close i startelleveren.

SE OGSÅ: Ben Close sin spillerprofil

Så kom brødrene Cowley inn. I deres første kamp (mot Ipswich) startet Close på benken. Han kom inn på stillingen 1-1 og var sterkt delaktig i at det endte med seier. Faktisk ble Close stemt fram som banens beste spiller, og det gjentok seg også da han spilte fra start i 2-1-seieren borte mot Shrewsbury serierunden etter.

 

Ut med skade

I fredagens seier mot Rochdale startet Ben Close igjen, men han måtte ut med skade. Inn kom Andy Cannon. Cannon har vært blant Pompeys beste spillere denne sesongen, men han har hatt en dalende formkurve og det var forventet at han ble vraket da han ble det.

Nå gjenstår det å se om Close blir klar til å starte kampen mot Wigan i morgen mandag. Andy Cannon er klar til å steppe inn hvis ikke, men meldingene fra Fratton Park tyder på at det ikke var noe alvorlig med Close og at det er ventet at han blir spilleklar.

– Andy har hatt en veldig god sesong for Portsmouth, men det var på tide å hvile han litt nå. Han har slitt litt med ryggen sin og samtidig har Ben kommet inn og gjort det veldig bra. 

– Det er viktig at vi bruker Ben på midten. Han har vidunderlig kontroll med ballen og det handler om å finne han med pasningene. Da er Ben i stand til å kontrollere kamper, kommenterer førstelagstrener Danny Cowley.

 

Fra startellever til utenfor 20-mannstropp under Jackett

Hvorfor Close havnet helt ute i kulden under Kenny Jackett er det ingen utenfor Fratton Park som kan svare på. Fram til Pompey møtte Fleetwood på Fratton Park i mars 2020, var Ben Close og Tom Naylor den foretrukne midtbaneduoen til Kanny Jackett.

Det skulle vise seg å bli siste kamp Pompey spilte før koronaen stoppet fotballen. Da fotballen startet igjen sommeren 2020 med play-off, var en skadefri Close ikke funnet god nok til 20-mannstroppen Jackett tok ut til de avgjørende kampene mot Oxford.

Denne sesongen står han med kun 14 ligakamper. Fire av disse er kommet etter at Jackett fikk sparken, og nå tyder det meste på at han vil bli brukt mye av Danny Cowley i sesonginnspurten.

– Ben er en strålende midtbanespiller. En topp fotballspiller som vi gjerne vil bruke som en av de to sentrale på midtbanen, sier Danny Cowley til The News.  

Ben Close kom inn som innbytter mot Ipswich – i Danny Cowleys første kamp som hovedtrener for Pompey – og spilte så godt i 2. omgang at han flere steder ble kåret til banens beste spiller.