Gjenforent med Cowley-brødrene

Sean Raggett spilte 75 kamper under brødrene Cowley i Lincoln. Nå er de gjenforent i Pompey.


NYHETER: Han har vært direkte skyld i en del baklengsmål denne sesongen og han er ikke den mest populære Pompey-spilleren, men midtstopper Sean Raggett har alt i alt gjort en god sesong og var Kenny Jacketts førstevalg på stopperplass. Han står også med fem mål denne sesongen, tre av dem i serien.

Jack Whatmough og Rasmus Nicolaisen har konkurrert om hvem som skal være hans makker i midtforsvaret. Også nå når Danny Cowley er kommet inn som ny hovedtrener, ser Raggett ut til å være et sikkert kort i Pompeys startellever.

Nå har brødrene Cowley kjørt samme stopperpar i alle sine tre kamper så langt – Raggett og Whatmough – og det er derfor ikke godt å si hvem Rasmus Nicolaisen er nærmest å dunke ut, men til The News forteller Cowley at de har sansen for den høyreiste midstopperen.

SE OGSÅ: Sean Raggetts spillerprofil

 

Matchvinner da Lincoln ble historiske

I 2016 spilte Raggett for Dover, men Cowley hentet ham så til Lincoln. Raggett gjorde en strålende 2016/17-sesong for Lincoln i National League. I tillegg til å spille en sentral rolle i opprykket til League Two, ble han matchvinner da Lincoln slo Premier League-laget Burnley ut av FA-cupen på bortebane. Raggett scoret kampens eneste mål i det 89. minutt i 1-0-seieren i 5. runde.

Lincoln ble med det første lag non-league-laget til å nå kvartfinalen i FA-cupen på 103 år. Og Raggett? Han ble solgt til Championship-laget Norwich ved sesongslutt. Som en del av avtalen skulle Raggett være lånt ut til Lincoln første halvdel av neste sesong. Det ble han og han spilte nok en gang godt for Lincoln under ledelsen av Cowley-brødrene.

Han returnerte så til Norwich, men her ble han aldri noen suksess og han endte som kjent opp i Pompey. Først på lån forrige sesong. Så på permanent overgang fra og med 2020/21-sesongen.

 

– Hadde en fantastisk utvikling sist vi jobbet sammen

– Sean har et enormt konkurranseinstinkt. Jeg har vært heldig som har jobbet med mange robuste vinnerskaller opp gjennom årene, og Sean er absolutt en av de ypperste. 

– Da vi jobbet sammen sist gikk han fra å være en spiller i non-league til Championship på tolv måneder. Vi håper å ha positiv innvirkning på hans utvikling også nå. 

– Sean har noen områder han må forbedre, men han har også noen veldig sterke sider som vi gjerne ser at han fortsetter å utvikle. Han hadde en fantastisk utvikling sist vi jobbet sammen, sier hovedtrener Danny Cowley til The News.

Ragget har spilt samtlige seriekamper for Pompey denne sesongen.