En anonym og undervurdert veteran

Venstreback Lee Brown stjeler sjelden overskriftene. Heller ikke når han har jubileum.


NYHETER: Lee Brown ble hentet til Pompey fra Bristol Rovers av Kenny Jackett. Han var også en av Jacketts mest betrodde spillere, men var de siste månedene under Jacketts ledelse inn og ut av laget. Jackett hentet Charlie Daniels på kontrakt ut sesongen, og etter det klarte ikke Jackett å bestemme seg for hvem av dem han foretrakk på venstrebacken.

Etter at Danny Cowley overtok som hovedtrener på Fratton Park, har Lee Brown fått tillit fra start i begge kampene. Han har også vært god. Da Pompey slo Shrewsbury 2-1 borte i forrige serierunde, hadde Brown assist på John Marquis sin 2-0-scoring.

SE OGSÅ: Lee Browns spillerprofil

 

Passerte 100 Pompey-kamper mot Peterborough

I Pompeys første kamp etter at Kenny Jackett hadde forlatt Pompey, spilte Lee Brown sin kamp nummer 100 for Pompey. Det var borte mot Peterborough, i kampen hvor Joe Gallen fungerte som midlertidig manager.

Det var et jubileum som gikk omtrent alle hus forbi. Pompey pleier ofte å ha en markering i form av et intervju eller en video når spillere runder 100 eller 200 kamper, men det skjedde tydeligvis litt for mye annet da Lee Brown spilte sin 100. kamp for oss.

Etter det har han altså spilt to kamper til slik at den stødige venstrebacken nå står med 102 kamper (1 mål) for Pompey per dags dato.

30-åringen har sjelden og aldri stjålet overskriftene etter at han kom til Pompey sommeren 2018. Han har blitt anklaget for å være en typisk Kenny Jackett-spiller. Traust, kjedelig og ikke god nok til noe mer enn en typisk League One-spiller.

Men Lee Brown er stødig og til å stole på. Defensivt er han trygg og han har en god venstrefot. Han er også den første venstrebacken til Pompey siden Hermann Hreidarsson til å nå 100 kamper for Pompey. Hreidarsson spilte for øvrig totalt 123 kamper (8 mål) for Pompey.

Lee Brown er en undervurdert spiller som Danny Cowley ser ut til å verdsette. Holder han seg skadefri, er det store muligheter for at han blir å finne på vår venstreback i samtlige av våre gjenværende kamper denne sesongen.

 

Fjerdemann over 100 kamper denne sesongen

I disse dager er det ikke lenger mange som spiller over 100 kamper for en klubb, men Lee Brown er nå én av fire av dagens Pompey-spillere som passerte 100 Pompey-kamper denne sesongen. De tre andre er Tom Naylor, Craig MacGillivray og Jack Whatmough.

Det har de siste årene vært mange eksempler på spillere som har havnet like under 100 kamper før de har forlatt Fratton Park. Brett Pitman og Enda Stevens står for eksempel med 99 Pompey-kamper. Vi har videre Michael Doyle og Ricardo Rocha med 97, Joel Ward med 96 og Benjani med 91.