Takk, Mange!

Magnus «Mange» Nilsson er dyktig til å tippe fotballresultater. Det kommer Venner av Portsmouth til gode.


VAP-NYHETER: 39-åringen fra Göteborg i Sverige er blant de av våre medlemmer som oftest reiser over til England for å se Pompey, både hjemme og borte. Han har da også skrevet en rekke reisebrev til vår webside.

Vår medlem nummer 19 er altså også dyktig til å tippe fotballresultater. Han har tidligere vunnet store penger på den svenske tippekupongen. Da han tidligere i sesongen var så dyktig og heldig at hans resultattips i kampen mellom Charlton og Pompey gikk inn, bestemte Mange seg for å overføre gevinsten til Venner av Portsmouth.

SE OGSÅ: Mange Nilssons profil

 

Utsatte kampen

Lørdag 30. januar skulle Pompey spilte borte mot Charlton i League One. Mange hadde en god følelse på at Pompey ville vinne 3-1 og satset 500 kroner på dette. Samtidig sendte han undertegnede en melding at om kupongen hans gikk inn, ville han overføre gevinsten til Venner av Portsmouth som kontingent for «några år framöver. Undertegnedes svar var at det i tilfelle var snakk om et livstidsmedlemskap.

Dessverre var det heftig regn i London denne dagen, og Charltons hjemmebane The Valley taklet ikke dette (se bildet). Kampen ble dermed utsatt. Hva som da skjedde med Manges kupong var usikkert. Vi konkluderte først med at spillet trolig var annullert og at Mange ville få innsatsen tilbake.

Så kom meldingen om at kampen ville bli spilt allerede tirsdag 2. februar, kun tre dager senere. Mange prøvde da å satse 500 kroner på 3-1-seier til Pompey en gang til, for «jag är 100 % säker att det blir resultatet». Men dette gikk ikke gjennom av en eller annen grunn. Han endret derfor sitt tips til 2-0 til Pompey.

Men så kom en regel Mange for øre: «Jag tror faktiskt det, det finns någon regel i det finstilta som säger att om ett nytt speldatum fastställs inom 48 timmar och genomföras inom 7 dagar så går vadet vidare till den.»

 

9.000 svenske kroner til Venner av Portsmouth

Og det skulle vise seg å stemme. Kampen endte 3-1 og dermed ble det ikke gevinst på kupongen med 2-0, men etter å ha ringt Svenska Spel fikk Mange bekreftet at hans første spill på 3-1 ville bli gjeldende på grunn av regelen Mange hadde fått høre. Dermed vant Mange 10.000 kroner. Trekker en fra de 2 x 500 kronene han satset, blir det en nettogevinst på 9.000 svenske kroner.

Mange er en mann av sine ord, og han overførte pengene til supporterklubben vår. Dermed er Mange medlem av Venner av Portsmouth på livstid og supporterklubben har flere tusen kroner på bok.

Tusen takk, Mange! Hva vi skal bruke pengene på gjenstår å se. Å ha litt på bok er alltid greit, spesielt ettersom undertegnede da slipper å dekke underskuddet av egen lomme de årene vi har gått i minus. Men målet er alltid å gå omtrent i null. Disse pengene skal ikke brukes opp på 1-2-3, men kanskje kan det bli flere medlemskonkurranser med premier framover. Kanskje kan vi finne på noe kjekt når vi fyller 30 år i 2022/23-sesongen.

Eventuelle andre forslag mottas med takk.

Mange Nilsson har møtt John PFC Westwood ved en rekke anledninger.