Vurderer løpsmaskinen Williams på topp

Med alle spissene utilgjengelige de tre neste kampene, må Danny Cowley tenke alternativt. Ryan Williams seiler opp som den heteste kandidaten til spissplassen.


NYHETER: Han har bare scoret tre mål på 39 kamper denne sesongen, men Danny Cowley går langt i å antyde at det er Williams som spiller på topp når Pompey møter Rochdale fredag.

Den australske vingen har blitt brukt både på kanten og i en tierrolle bak spissen denne sesongen. Selv om det ikke har blitt mange mål eller målpoeng, har han gjort en god sesong. Han har også blitt trukket fram av Danny Cowley etter begge Pompeys kamper med Cowley i sjefsstolen.

SE OGSÅ: Ryan Williams sin spillerprofil

 

– Utrolig å se hans energi, intensitet og vilje

– Ryan Williams på topp er helt klart noe vi vurderer. Det har vært helt utrolig å se hans energi, intensitet og vilje til å gå på løp etter løp i de to siste kampene. 

– Når en ser angrepsspillere sette laget foran seg selv, slik Ryan har gjort, er det en fantastisk følelse for både meg og medspillerne. Han løper ustanselig. Han løper i press og han går på løp for å få ballen. Aller mest imponerende er de mange løpene han tar hvor han vet ikke vil få ballen, men som han tar for å skape rom for sine medspillere. Det er fantastisk bra, sier Danny Cowley til The News.

Det er liten tvil om at Williams starter på fredag, med mindre han får en smell på trening. Spørsmålet er om Cowley vil fortsette å bruke han i en tierrolle bak en annen spiss eller på kanten.

 

Stanley i kamptroppen på fredag?

Med Harrison, Hiwula og Marquis utilgjengelig har vi ingen spisser i stallen. Alternativene foruten Williams, er trolig Ronan Curtis eller Marcus Harness. De står med henholdsvis elleve og ti mål hver denne sesongen, og de har vist seg som mye mer målfarlige enn Williams. Men de har scoret disse målene hovedsakelig fra kant.

Unggutten Alfie Stanley er den av akademispissen som kan få plass i troppen, men selv om han har spilt i EFL Trophy denne sesongen, har han ikke vært i nærheten av å få spilletid i ligaen tidligere denne sesongen.

SE OGSÅ: Alfie Stanleys spillerprofil