2020-21: Peterborough United – Portsmouth 1-0

Hvordan kommer vi op af hullet?


En især i anden halvleg godkendt præstation var i sidste ende ikke nok til at få noget med hjem fra Peterborough, der vandt 1-0 på et noget uheldigt selvmål af Rasmus Nicolaisen. Det efterlader, grundet andre resultater, os helt nede på en 10. plads i League One med tre points op til Charlton Athletic på sjettepladsen. Feltet er fortsat lidt mudret fordi at holdene omkring os har spillet et forskelligt antal kampe, men skal vi for en stund tage ja-hatten på så er vores måldifference stadig et point ekstra værd, hvilket måske kan blive afgørende i sidste ende.

Joe Gallen havde valgt at ryste posen godt til denne kamp, dog delvis påtvunget grundet Marquis’ skade. Andy Cannon, Ronan Curtis, Rasmus Nicolaisen, Ben Close og Lee Brown var alle nye ansigter i startelleveren siden EFL Trophy finalen lørdag eftermiddag mod Salford City.

For værterne spillede Nathan Thompson og Dan Butler som ventet fra start, og begge spillede hele kampen mod os.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/march/match-report-for-peterborough-united-vs-portsmouth-on-16-mar-21/

 

Eftertanken

Gallen var altså villig til at bryde med det gængse spilsystem, og prøvede – til dels af nød – de to fløje Curtis og Williams som frontduo. Det var ingen succes, men det var heller ikke forventet. Her kunne det have været mere logisk at starte med Jordy Hiwula, der som bekendt kun fik 1. halvleg mod Salford, men angriberen nyder åbenbart ikke den store tillid for tiden. Som tidligere nævnt så var spillet egentlig ganske godt efter pausen, hvor vi så bedre ud end længe, men udnyttede ikke de chancer som faldt til os. Vi kan kun håbe på, at Marquis er klar igen mod hjemme mod Ipswich. Gensynet med Paul Cook ligner reelt en seks-points kamp, og én som vi – på en eller anden måde – bliver nødt til at vinde. Taber vi kunne det allerede nu ligne også et farvel til play-offs, og det vil være virkelig skidt at afmelde resten af sæsonen med 11 kampe igen. Realistisk set er det stadig Gallen som står i spidsen for holdet på lørdag, og der er blot at håbe på, at han formår at banke noget gejst og selvtillid ind i spillerne inden da, for det er desværre tydeligt at vi i den grad har brug for en succesoplevelse.

 

Et hurtigt liga-overblik

Topholdet Hull City spillede ikke denne tirsdag aften, og det udnyttede den nærmeste forfølger Peterborough jo altså til at forkorte afstanden til blot tre points. Bag dem fortsatte Lincoln til gengæld formdykket og tabte med hele 0-3 hjemme mod Gillingham, som dermed strøg forbi os i tabellen. Også Doncaster tabte med de samme cifre til Oxford, der ligeledes passerede os. Ipswichs opblussen under Paul Cook blev sat på stand-by da de intet fik med hjem fra Fleetwood, mens Charlton vendte 0-2 mod Bristol Rovers til en 3-2 sejr, så også de ligger nu foran os. Så det var en gennemført skidt dag for Pompey.

 

Kommentarer fra caretaker manager Joe Gallen

“We played with a lot of spirit, a lot of heart and – particularly in the second half – a lot of quality. We should have got at least a point. I thought we dominated after the break and it’s bitterly disappointing for us to lose to such a poor goal. We tried to soak up some pressure and play on the break and it was apparent that we were becoming more of a threat. At half-time we looked to regroup, go over the game-plan again and instil some confidence in the players.”

“I was pleased with our attitude, spirit and commitment level. I thought that, overall, we were the better side on the night. But it’s another loss, so that’s frustrating. There can’t be too many ‘well dones’ because we were beaten again – and that’s the most important aspect, even if we didn’t deserve it. That performance should certainly give everyone a lot of belief and confidence going forward, though. If I’m around I’ll make sure they keep playing like that, but we also need that little bit more quality in the final third.”

League One, Weston Homes Stadium, 16. marts 2021

Peterborough United – Portsmouth 1-0 (1-0)

32. minut: 1-0 Rasmus Nicolaisen (selvmål)

Opstillingen (3-1-4-2): MacGillivray; Whatmough, Raggett (White ‘73), Nicolaisen; Naylor; Bolton, Close, Cannon (Harness ‘61), Brown; Curtis, Williams (Hiwula ‘73)

På bænken: Ward, Mnoga, Daniels, Byers, Harness, White og Hiwula

Advarsler: Whatmough og White

Tilskuere: ingen

 


Post-match interwiew med Joe Gallen

 

Kampens højdepunkter