2020/21: Opptakt Portsmouth – Lincoln City

Nytt toppoppgjør. Kan Pompey slå tilbake?

Portsmouth fikk seg en skikkelig nesestyver i hjemmekampen mot Hull, en kamp som endte med 0-4 tap for Kenny Jackett sine gutter. I dag kommer et nytt topplag på besøk på Fratton Park. Lincoln City, ledet av tidligere Pompeymanager Michael Appleton, har overrasket de fleste og ligger på 2. plass på tabellen. De har i tillegg en kamp tilgode på ledende Hull og er i høyeste grad med i kampen om direkte opprykk. Det vil i så fall være første gang siden tidlig på 1960-tallet at the Imps befinner seg på nest høyeste nivå i engelsk fotball.

Portmouth har også vært i en flytsone inntil sist helg hvor man kræsjlandet mot Hull. Dermed blir det ekstra viktig for hjemmelaget å slå tilbake og dermed vise at den svake kampen var et arbeidsuhell og ikke representativt for nivået eller formen. Pompey har definitivt mest press på seg, Lincoln kan koste på seg å være fornøyd med uavgjort.

 

Litt om Lincoln City FC:

Laget fra Lincolnshire i East Midlands har en historie tilbake til 1884. De har imidlertid aldri høyere enn på nivå 2 i England, og man må helt tilbake til sesongen 1901/02 for å finne deres beste ligaplassering på det nivået, en 5. plass.

Kallenavnet the Imps kommer av en liten trollignende figur – en “Imp” – som man kan finne på veggen i den største katedralen i Lincoln. Et sagn fra 1400-tallet forteller at selveste djevelen sendte to slike “Imps” for å lage jævel på jorden. De ble imidlertid forvandlet til stein i møte med en engel i den nevnte katedralen. Dette kan man jo velge om man vil tro på, men fotballagets tilhengere ser ut til å trives med sitt kallenavn. Sprørsmålet er om laget klarer å stelle istand djevelskap på Fratton Park, slik de har gjort på så mange andre arenaer de siste par sesongene. Eller om Kenny Jacketts menn kan gjøre dem om til stein.

Laget har i det hele tatt hatt en eventyrlig fremgang de siste 5 årene. Lincoln spilte non-league fotball så sent som i 2016/17. Denne sesongen opplevde man både å vinne opprykk til League Two og en kvartfinale i FA-cupen. Sesongen etterpå, 2017/18 ga spilte laget playoff om opprykk, men tapte mot Exeter i semifinalen. Likevel ble det Wembley-jubel denne sesongen, siden laget vant finalen i EFL-trophy mot Shewsbury. Det er altså de to siste vinnerne av denne turneringen som braker sammen på Fratton Park.

 

Spillere vi må se opp for:

Jorge Grant er en midtbanespiller og playmaker som er både toppscorer og assistkonge hos The Imps. 9 mål og 8 målgivende er det blitt denne sesongen. Like bak ham følger spissen Anthony Scully fra Irland står med 8 mål og 5 assist. Brennan Johnson er en ungutt på 19 år som er på lån fra Nottingham Forest. Han har scoret 6 mål i år og har vakt interesse blant flere større klubber. Man har fryktet at Forest ville hente ham tilbake, men det ser nå ut til at han blir værende ut sesongen. Lincoln har også en målfarlig nederlandsk midtstopper, Lewis Montsma, men han er på vei tilbake etter sykdom (Covid-19) og er tvilsom til kampen.

 

Situasjonen hos oss:

Portsmouth har hentet inn to nye spillere på lån, og begge kan være aktuelle til kampen. Veteranen Charlie Daniels vil gi venstreback Lee Brown skikkelig kamp om plassen. George Byers vil gi ytterligere valgmuligheter på en midtbane hvor vi allerede har god kamp om plassene. Alex Bass og Paul Downing er skadet, ellers er alle spillerne kampklare.

 

Statistikken:

Pompey har vunnet de siste 3 innbyrdes oppgjørene. Kampen på Sincil Bank i november 2020 endte 1-3 etter 2 mål av John Marquis og et av Ronan Curtis. Pompey vant også begge kampene i 2019/20 – sesongen. Hvis man ser på de siste kampene, så har begge lagene vist svært solid form. Pompey gikk som kjent på en skikkelig smell i sin siste kamp og tapte 0-4 hjemme mot Hull. Før det hadde laget tatt 16 av 18 mulige poeng i ligaen og holdt nullen i 6 kamper på rad. The Imps har ikke tapt i seriesammenheng siden 15. desember, så det er i utgangspunktet to formlag som møtes. y.

 

Portsmouths assistent manager Joe Gallen:

“It’s great that we don’t have to wait a whole week to get back out on the pitch again.”

“We need to produce a much stronger performance and we’re looking for a reaction to what happened on Saturday.”

“There’s always a surprise package and they’ve been that team, but have got a very good management team in Michael Appleton and David Kerslake.

“They have recruited extremely well and have been up at the top of the table for the whole season, so you’ve got to say ‘well done’ to them.

 

Lincoln manager Michael Appleton:

“There’s no doubt Portsmouth are going to come out of the blocks on Tuesday.”

“I’ve managed that football club so I know the expectations from the fans’ point of view.”

“Regardless of whether they’re in the stadium or not, you do feel that.”