2020-21: Portsmouth – Lincoln City 0-1

Lincoln og dommeren straffet Pompey hardt.

Portsmouth og Jack Whatmough ble hardt straffet av et angrepsvillig bortelag og en streng dommer. Midtveis i første omgang ble Whatmough utvist for en tøff takling på Jorge Grant. Ut fra TV-bildene kan det se ut som Pompeys vanligvis gode midtstopper var først på ballen, men dommeren sto godt plassert og var ikke i tvil. Kraften i taklingen skulle i hvert fall tilsi at om han først velger å dømme frispark til bortelaget, så bør det bli gitt et kort samtidig. Uansett om beslutningen var riktig eller feil: utvisningen preget kampen, og Portsmouth fikk aldri festet det grepet som Kenny Jackett hadde håpet. Istedet var det bortelaget som skapte flest sjanser.

Manager Jackett tok grep i pausen, han tok ut Marcuss Harness og satt inn danske Rasmus Nicolaisen. Lincoln var nok nærmere 2-0 enn Portsmouth var en utligning, men litt før full kunne vertene berget et poeng. Ronan Curtis fikk headet mot mål etter en corner, men ballen ble reddet på streken. Dermed endte kampen 0-1, og Pompey sakker noe akterut i kampen om direkte opprykk. Nykommerne Daniels og Byers fikk spille de siste 10 minuttene pluss tillegg, og viste tegn til at de har noe å bidra med. Ellers var det ikke så mye positivt å ta med seg.

Jack Whatmough vil nok føle seg som en syndebukk for andre kamp på rad. Han hadde som kjent to selvmål i oppgjøret mot Hull. Tross det har han antagelig vært vår beste forsvarsspiller denne sesongen, og forhåpentligvis slipper han å sone en særlig lang karantene. Allerede på lørdag venter opprykksrivalen Charlton på The Valley, og da bør Pompey ta poeng hvis man skal holde liv i drømmen om direkte opprykk.