Trives i spissrollen

Ryan Williams har tidligere fått kritikk for at det blir for lite målpoeng med han, men etter at han ble flyttet inn sentralt som spisspartner for John Marquis har han fått en opptur.


NYHETER: Etter at Kenny Jackett omsider fant ut at hans 4-2-3-1-formasjon ikke fikk ut det beste av John Marquis, har han prøvd ulike spisspartnere sammen med Marquis i 4-4-2. Marcus Harness og Ellis Harrison har begge fungert greit, men nå ser det ut til at Jackett har konkludert med at Pompey er aller best med Harness på kanten og Ryan Williams på topp.

Da Pompey lørdag slo Fleetwood 1-0 borte, var det Williams som hadde assist til scoringen. Han ble også kåret til banens beste. Det var hans fjerde assist denne sesongen. Nå er det kun Ronan Curtis, Andy Cannon og Marcus Harness som har flere assists enn den 27 år gamle australieneren.

Han har også fått sine første ligamål. Williams scoret begge da Pompey slo Ipswich 2-0 borte i desember.

SE OGSÅ: Ryan Williams sin spillerprofil

 

– Spiller med selvtillit

Williams selv er også meget godt fornøyd om dagen, både med lagets prestasjoner og resultater og hva han presterer selv.

– Jeg spiller med stor selvtillit om dagen. Jeg har fått en ny rolle i laget og jeg trives veldig godt i tierrollen sentralt i banen. Guttene er flinke til å finne meg i mellomrommet, og det gir meg muligheten til å gjøre det jeg trives med: Vende opp og sette fart framover. 

– Jeg er også veldig glad for at vi presterer så bra som vi gjør for tiden. La oss håpe det fortsetter slik og at vi bare blir bedre og bedre framover, sier Williams til Pompeys offisielle webside.

Da Cameron Pring returnerte til Bristol City etter sitt låneopphold i Pompey, roste han samholdet og kameratskapet i Pompey-garderoben. Williams bekrefter at lagmoralen er høy.

– Flere av spillerne har vært sammen i to-tre år nå, og det er bra for balansen i spillergruppen. Vi er veldig sammensveiset som gruppe og jeg vil si stemningen i laget er enda bedre nå enn den var forrige sesong. 

– Det er ledere i spillergruppen og jeg tar selv kommandoen når det kommer til musikk i garderoben. Etter kampene går det i musikk fra både 70-, 80- og 90-tallet, inkludert en del house. Tilbakemeldingene er gode, sier en fornøyd Williams. 

 

Spilte for Pompeys akademi

Ryan Williams kom til Pompey fra Rotherham i 2019, men han har også en fortid på Fratton Park. Han spilte på akademiet til Pompey etter å ha blitt hentet fra Australia. Da Pompey var i Premier League, hentet Pompey talenter fra hele England og utlandet. Williams var blant disse.

Han debuterte for førstelaget i Championship mot Middlesbrough i 2011, og da Pompey hadde økonomiske problemer i 2012 ble han solgt til Fulham. Her var han fra 2012 til 2015. Han slo aldri gjennom på Craven Cottage og var lånt ut til Gillingham, Oxford og Barnsley før han signerte permanent for Barnsley i 2015. Her var han fram til han i 2017 signerte for Rotherham.

Etter å ha spilt i Championship for Rotherham, ble det League One med Pompey fra 2019. Her har han spillemessig vært ganske bra hele tiden, men det har blitt lite målpoeng fra han. Han har alltid vært en kantspiller, fram til han før jul altså ble omskolert til spiss. Det ser foreløpig ut til å være et klokt trekk av manager Jackett.

Per i dag er Ryan Williams et førstevalg på topp som spisspartner for toppscorer John Marquis.

Ryan Williams jubler for én av sine to scoringer mot Ipswich i 2-0-seieren på Portman Road.