2020-21: Fleetwood – Portsmouth 0-1

Pompey holdt nullen for femte seriekamp på rad og tok innpå de to lagene på direkte opprykk. Nå venter tre hjemmekamper på rad i serien.


KAMPREFERAT: Det ble en god lørdag for Pompey og alle som ønsker at Pompey skal rykke opp. John Marquis scoret kampens eneste mål da han headet inn sitt tiende seriemål for sesongen etter flott innlegg fra sin spisspartner Ryan Williams. Det var ingen god fotballkamp, men Pompey var best og vant fortjent i en ganske sjansefattig kamp.

Dermed holdt Pompey nullen for femte seriekamp på rad. På de fem siste seriekampene har Pompey nå fire seire og én uavgjort. Dermed er vi nummer tre på tabellen, men nå med én kamp mindre spilt enn topplagene Lincoln og Hull. Pompey er henholdsvis tre og etter poeng bak dem.

Det er tett bakover også, men Accrington Stanley tapte og Hull City spilte uavgjort. Dermed avga to av våre argeste konkurrenter poeng. Da kan vi leve med at Peterborough, Sunderland, Charlton, Doncaster og Ipswich alle vant.

På tirsdag venter en ny spennende serierunde. Da spiller Pompey hjemme mot  bunnlaget Wimbledon samtidig som flere av våre konkurrenter i toppen skal møtes innbyrdes. Det kan bli en fin tirsdagskveld, men Pompey har slitt mer hjemme enn borte denne sesongen, og det blir trolig en tøff kamp.

Etter å ha møtt Wimbledon venter de to topplagene på Fratton Park i de neste kampene. Pompey går et par svært spennende uker i møte.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/january/match-report-for-fleetwood-town-vs-portsmouth-on-16-jan-21/

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“It was a great win for us and the side showed fantastic character, working really hard to keep a clean sheet. Ultimately, the game was decided by a quality goal, with a great cross from Ryan and a terrific header from John.

He got the ball down and gave the keeper absolutely no chance – it was that moment that decided the game. You need that defensive solidity we’ve shown of late, while also being able to score goals – and we got a great one in this game. Fleetwood had one long-range shot in the second half that went into Craig’s midriff, but other than that, they haven’t created a chance.

We had one big opportunity through Michael Jacobs soon after the break, but their keeper made a big save. That was the sum total of a second period that never really got going – but that suited as the side who had the lead. We never looked rusty and the players are enjoying their football, which is good news with so many games coming up. It will be good to get back to Fratton Park for the next three matches and hopefully we can capitalise on that.”

 

League One, Highbury Stadium, 16. januar 2021

Fleetwood – Portsmouth 0-1 (0-1)

16. min. 0-1 John Marquis

Pompey (4-4-2): MacGillivray; Johnson, Whatmough, Raggett, Brown; Harness, Naylor (c), Cannon, Jacobs; Marquis, Williams

Ikke benyttede innbyttere: Turnbull, Mnoga, Bolton, Nicolaisen, Close, Hiwula, Harrison

Gult kort: Jack Whatmough

Tilskuere: Ingen

Sean Raggett.

Michael Jacobs.

Ryan Williams ble trukket fram som banens beste.