Ingen flere kamper i 2020

Totalt fem Pompey-spillere har nå avgitt positive Covid 19-tester. Dermed utsettes det som skulle vært romjulens kamper mot Swindon og Bristol Rovers. 


NYHETER: Jack Whatmough sto over vår forrige seriekamp (seier 1-0 borte mot Hull fredag) grunnet sykdom. Kort tid etter ble det bekreftet at han hadde testet positivt for Covid 19.

Etter det har alle i Pompey blitt testet og nå er det klart at ytterligere fire spillere har testet positivt.

LES OGSÅ: Testet positivt for Covid 19

Det var derfor ingen overraskelse at det i dag ble offentliggjort at Pompey ikke skal spille flere kamper i 2020. Seriekampene mot Swindon (H) og Bristol Rovers (B) utsettes på ubestemt tid. Om Pompey kan spille mot Accrington Stanley 1. januar, er ikke bestemt ennå.

 

Har isolert seg

Hvem de fire andre spillerne som har testet positivt er, opplyses ikke om. I pressemeldingen meldte Pompey at disse fem nå har isolert seg og ikke har kontakt med andre. Pompey skrev også at de hadde meldt om disse positive testene til EFL (English Football League) og ventet på svar fra dem hvordan de skulle forholde seg til de kommende kampene.

Ikke lenge etter kom EFL med sin pressemelding. De skrev at Pompey hadde gitt beskjed om at de ikke var i stand til å gjennomføre romjulens to kamper på grunn av behovet for isolering hos klubbens spillere og støtteapparat. Kampen vil derfor bli utsatt. Nye datoer for disse kampene vil komme senere.

SE OGSÅ: Terminlisten 2020/21

 

– Eneste fornuftige løsningen

Pompey var i god form og klatret til topps i League One forrige helg. Helst skulle vi kjørt på med to kamper i romjulen hvor Pompey var favoritter, men nå blir Pompey-Swindon en av minst fire League One-kamper som må utsettes på grunn av koronasmitte.

Også Gillingham-Peterborough, Ipswich-Northampton og Sunderland-Hull må utsettes av samme grunn. Det har vært spekulert i at det beste ville være å ta et par ukers pause fra all fotball nå som det er mye smitte i Storbritannia, , men resten av kampene ser ut til å gå sin gang.

Pompey-manager Kenny Jackett skulle naturligvis ønsket at kampene gikk som planlagt, men med smitte på fem av sine spillere er han klar på at det er en riktig beslutning å utsette de kommende kampene.

– Vi er skuffet over at vi ikke får spilt disse kampene i julen, men dette er den rette tingen å gjøre nå. Det var fem spillere som testet positivt, og selv om ingen av dem er alvorlig syke er det et par av dem som føler seg ganske syke. 

– Nå er det viktig å hindre at viruset sprer seg mer til resten av spillerstallen vår. Vi er nødt til å ta vare på spillerne og forhåpentligvis kan denne pausen og isolasjonen føre til at de blir helt friske igjen. Vi vil følge godt med og så får vi se neste uke hva status er. 

– Portsmouth ble nettopp kategorisert i “Tier 4” og smitten øker stadig her i byen. Det reflekteres også i klubben. At vi blir rammet av smitte nå er ikke veldig overraskende. Det hadde vært mer overraskende om vi skulle gått gjennom hele vinteren uten noe smitte i klubben. Nå har vi håndtert dette riktig så langt og forhåpentligvis blir alle bedre snart. Menneskers sikkerhet er det aller viktigste nå, sier Pompey-manager Kenny Jackett til Pompeys offisielle nettside.