2020-21 Ipswich Town – Portsmouth 0-2

Pompey begynner å ligne et opprykkslag!


Portsmouth tok tre viktige – og velfortjente – poeng borte mot Ipswich etter to scoringer av Ryan Williams. Dermed ligger Kenny Jacketts menn på 3. plass, riktignok med flere kamper spilt enn mange av opprykksrivalene. Kampen viste at Pompey sin brede stall kan bli avgjørende utover i sesongen. På en dag da verken Ronan Curtis, Marcus Harness eller John Marquis fant veien til nettmaskene sto en annen spiller frem. Australske Williams er alltid på hugget og i dag løsnet det også for ham foran mål. Med sine to scoringer før pause ble han dagens mann.

Pompey fremstår som et helt annet lag nå enn i starten av sesongen. Det skyldes nok flere ting. Manager Jackett har etterhvert funnet sin startellever, og relasjonene sitter stadig bedre. Craig MacGillivray har plukket opp (keeper-)hansken etter å ha blitt vraket i deler av fjorårssesongen og virker stødigere enn noen gang. Jack Whatmough har – bank i bordet – vært skadefri en stund og det gjør at makker Sean Raggett ser ut som en helt ok midtstopper på dette nivået. Tom Naylor har vokst seg stor i kapteinsrollen, han og Andy Cannon utfyller hverandre. Offensivt har vi nå mange spillere som kan score mål. Marquis er en spiller alle lag i divisjonen frykter. Harness og Curtis har kreativiteten og uforutsigbarheten. Og når Williams også står frem som en potensiell målscorer begynner dette laget å bli vanskelig å forsvare seg mot.

 

Hva kan vi ta med oss fra kampen?

Portsmouth er i ferd med å konsolidere sin plass i opprykksstriden. Flere av lagene som virket ustoppelige i starten har vist svakhetstegn. Både Lincoln og Hull tapte igår, og Pompey er nå plutselig på skuddhold. Så må vi huske på at vi enda ikke er halvveis i en lang sesong der mye kan skje. Lee Brown måtte ut med skade. Vi plukker en del gule kort. Jackett kommer ikke til å være like heldig med skadesituasjonen hele sesongen. Forhåpentligvis er bredden i troppen vår det som gjør at vi holder oss i kampen om direkte opprykk hele veien.

 

Den offisielle kamprapporten:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2020/december/match-report-for-ipswich-town-vs-portsmouth-on-12-dec-20/

 

Kommentarer fra Portsmouth manager Kenny Jackett:

“I thought we played very well and scored some excellent goals – particularly the first one, which is always key in any game.»

“We then built on that very well and got the second, although I wouldn’t say I felt particularly comfortable after that.»

“I always felt that we needed the third, but in the end we stood firm at the back and got what was a deserved victory.»

“We hit the bar and twice and their keeper made a good save as well – we were still posing a threat when Ipswich were throwing men forward.»

“Ryan gets into really good areas and is an important player for us – we’re not quite the same side when he’s not involved.»

“I’m delighted for him with the two goals and it was a very good set from John Marquis for the first, which capped a good team move.”

 

League One, Portman Road, 12. desember 2020

Ipswich Town – Portsmouth 0-2 (0-2)

29. min 0-1 Ryan Williams

44. min 0-2 Ryan Williams

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; Johnson, Whatmough, Raggett, Brown (Pring 59); Naylor (kapt), Cannon; Harness, Williams, Curtis (Jacobs 86); Marquis

Gule kort: Curtis, Raggett, Whatmough

Ubenyttede reserver: Bass, Nicolaisen, Close, Hiwula, Harrison

Tilskuere: 2,000

 

Høydepunkter fra kampen:

Hele intervjuet med manager Kenny Jackett:

Pompey begynner å ligne et lag

 

 

Marquis ble godt passet på

Andy Cannon leverte nok en god kamp

Lee Brown fikk desverre kjenning med sin hamstringsskade