Spilte til tier på spillerbørsen

Marcus Harness fikk sjansen i tierrollen mot gamleklubben Burton. Han takket for tilliten med å score et glitrende hat-trick.


NYHETER: Kenny Jackett har prøvd mange spillere i tierrollen, det vil si den sentrale rollen bak spissen i 4-2-3-1-formasjonen han omtrent alltid bruker.

Marcus Harness har med sin fart blitt mest brukt på kant etter overgangen fra Burton før 2019/20-sesongen, men han har også prøvd seg tidligere i tierrollen. Det har han gjort med blandet hell, i likhet med alle andre som har spilt i den rollen under Jackett i Pompey.

Mot Burton sto derimot Marcus Harness virkelig fram. Han scoret Pompeys første hat-trick på nesten fem år og spilte til en tier på spillerbørsen i The News. Forrige gang en Pompey-spiller scoret hat-trick var da Mark McNulty scoret tre i 6-0-seieren mot York i november 2015.

SE OGSÅ: Marcus Harness sin spillerprofil

 

Slik var hat-tricket

Hat-tricket var av det flotte slaget. Først ga han oss ledelsen 1-0 i åpningsminuttene da han kontant smalt inn et skudd etter at Michael Jacobs ble stoppet inne i bortelagets 16-meter.

Etter at Burton hadde snudd kampen gjennom to selvmål (!) av Tom Naylor, skulle Harness virkelig stå fram i 2. omgang. Først hælsparket han frekt inn utligningsmålet og deretter fullførte han hat-tricket da han la på til 4-2 med en herlig dragning etterfulgt av en elegant chip over keeper.

Dermed scoret Marcus Harness sitt første hat-trick for Pompey og sitt andre hat-trick i karrieren totalt. Han scoret også hat-trick for Burton i deres 4-0-seier mot Rochdale i januar 2019.

Foretrekker det tredje målet

Marcus Harness var mannen de fleste ville snakke med etter lørdagens kamp mot Burton.

– Jeg er “over the moon” og det er også resten av guttene. Det var flott at vi klarte å snu det etter at vi havnet under i 1. omgang. Jeg så fram til å komme tilbake til min gamle klubb Burton, og jeg møtte mange gamle kjente, men jobben min nå er å score og skape mål for Pompey.

– 1. omgangen vår var også god, men vi ga bort et par mål og gikk skuffet til pause. Vi var likevel trygge på at vi ville få flere muligheter i 2. omgang og at om vi fortsatte som vi hadde spilt i 1. omgang kunne vi snu kampen. Spillerstallen vår er veldig sterk og uansett hvem som kommer inn på laget, så har vi sterke spillere til å fylle alle posisjoner. 

– Nå fikk jeg spille i tierrollen og jeg er trygg på at jeg kan gjøre en god jobb der. Jeg vet manageren vil bruke meg der i enkelte kamper og forhåpentligvis kan jeg fortsette å bidra til at klubben tar flere poeng framover, sier Harness i et intervju med Pompeys offisielle webside.

I artikkelen på Pompeys offisielle webside poengteres det også at Harness fungerte godt sammen med Ellis Harrison som spiss. I et intervju med The News forteller Harness litt mer om målene han scoret:

– Jeg har scoret en del hat-trick som barn, men i seniorfotballen er dette mitt andre – og mitt første for Pompey. Av de tre målene, er det mål nummer tre jeg liker aller best. Jeg spilte med stor frihet og selvtillit, en gjør ofte det når en har scoret et mål eller to fra før. Det målet er ett av de beste jeg har scoret.

– Når det gjelder hælsparket på mål nummer to, vet jeg ikke helt hva som skjedde. Ballen landet i føttene mine etter en corner og da jeg sto med ryggen til mål fant jeg ingen å spille ballen til. Jeg bestemte meg derfor for å hælsparke ballen og se hva som skjedde. Ballen havnet i nettet og jeg kunne ikke annet enn å le da det ble scoring. Jeg hadde ikke ventet at den skulle gå rett inn.

Marcus Harness tok kampballen med seg hjem etter hat-tricket sitt borte mot Burton.