2020-2021: Optakt Southend – Portsmouth (EFL Trophy)

En sejr og Pompey er klar til at gå videre fra gruppen.

Det er en klub der har det særdeles vanskeligt økonomisk, og Southend sluttede som nummer 22af 23 hold (Bury fik ikke lov at starte) i League One sidste sæson.

Til denne sæson, ja der har der været stor afgang i spillertruppen, med hele 10 spillere ud og blot 3 spillere ind, og holdet har ikke den kvalitet i truppen der skal til. I League Two er de ikke kommet godt fra start, og de fire første kampe har givet 1 point, og en score på 2-9.

Så kampen i EFL Trophy tirsdag aften er et kærkommen afbræk, om end kvaliteten blandt reserverne næppe er stor.

Klubben har fået en ny ejer, en fyr der ejer et ejendoms udviklingsselskab. Der er nok penge i ejendomsbranchen, men frygten blandt fansene, ja det er at hjemmebanen Roots Hall der ligger midt i et boligområde, bliver omdannet til til boliger, og Southend slutter med at eksistere.

Manager

Mark Molesley er blot 39 år og har en karriere i mindre klubber, om end han i 2008-2013 var hos Bournemouth, der var på vej opad dengang. Han startede i trænerjobbet i 2015 for Bournemouths U15 hold og har skiftet mellem job hos Bournemouth og Weymouth. Til denne sæson blev han så manager hos Southend på noget der ligner en umulig opgave.

Profiler

Der er svært at pege på en profil, fire spillere har flere kampe end 46 (en sæson), og så er der 17 spillere med minder end 10 kampe for Southend.

EFL Trophy

Stillingen i gruppen inden aftenens kamp tirsdag hvor Pompey med en sejr er klar til næste runde i turneringen, som vi vandt i 2019, og måske vinder i 2020, hvor Pompey skal møde Salford i finalen på et tidspunkt, når tilskuere igen er tilladt på stadions.

Pos Div Team Pld W PW PL L GF GA GD Pts Qualification
1 ACA West Ham United U21 2 2 0 0 0 4 1 +3 6 Advance to Round 2
2 L1 Portsmouth 1 1 0 0 0 2 0 +2 3
3 L2 Southend United 1 0 0 0 1 1 3 −2 0
4 L2 Colchester United 2 0 0 0 2 0 3 −3 0

 

Pompey

Endelig fik Kenny Jacketts en sejr, da de ude slog Burton med 2-4, men starten har været alt andet end godt og efter fire kampe, ja der står saldoen på 5 point, hvor mange fans nok havde regnet med full house, efter at det var fire overkommelige hold der blev startet mod.

Men med en sæson der byder på færre dage til det samme antal kampe, så bliver det en presset sæson med kort tid mellem kampene, og med bredden i truppen, så burde det være Pompeys fordel.

Kenny Jackett har som manager været noget udskældt og specielt systemet 4-2-3-1, men den ros skal Jackett have, han står ved det, han mener virker, så 4-2-3-1 er hvad der spilles, selvom mange fans havde håbet på 4-2-2.

Til EFL trophy kampen, der må det blive dem der ikke har fået meget spilletid. Det kunne give debut til danske Rasmus Nicolaisen der er på lån fra FC Midtjylland, men mon ikke også Ben Close får lov at være med fra start.

Seneste to kampe mod Southend kan du e highlights fra herunder