Fire dager til seriestart: Har fortsatt troen på Ben Close

Ben Close ble overraskende vraket fra troppen til begge de to play-off-kampene våre i sommer. Manager Kenny Jackett forteller at han likevel har stor tro på den lokale 24-åringen.


NYHETER: Mye er sagt og skrevet om at Kenny Jackett vraket vår kaptein Tom Naylor til begge de to kampene mot Oxford i play-off. Litt under radaren var det verdt å merke seg at en annen sentral midtbanespiller ikke engang var å finne i troppen til disse to kampene.

24 år gamle Ben Close har gått gradene i Pompey og står med 162 kamper, 13 mål og 7 assists for klubben. Forrige sesong spilte han 29 seriekamper for Pompey før Korona stoppet serien. Tom Naylor hadde 33 seriekamper. Ingen andre midtbanespillere hadde flere kamper enn disse to for Pompey i 2019/20.

SE OGSÅ: Ben Close sin spillerprofil

Ben Close var naturligvis svært skuffet over å ikke få ta del i play-off-kampene mot Oxford, men prater det hele ned i samtale med lokalavisen The News foran 2020/21-sesongen.

 

Avkrefter alle rykter og spekulasjoner

– Det er mange som har spurt meg om hva som skjedde siden jeg ikke var med i troppen til noen av kampene. Det har vært masse rykter og spekulasjoner, men jeg kan avkrefte alle. Det var kun sportslige årsaker bak vrakingen av meg. Manageren foretrakk andre spillere i stedet for meg. 

– Det var selvsagt skuffende. Alle vil spille fra start, også jeg, og det var tøft å være utelatt fra disse kampene. Om en ikke har spilt mye tidligere i sesongen, er en forberedt på det. Det er nok verre når en har spilt mesteparten av kampene i forkant. 

– Jeg er derimot ferdig med det nå. Alle opplever skuffelser i karrieren, det er en del av fotballen. For meg handler det om å bruke det som motivasjon til sesongen som kommer nå. Det handler alltid om å forbedre steg og å ta nye steg, sier Close til The News.

 

 

– Sikker på at Ben vil fortsette å gjøre framgang

Manager Jackett bekrefter Ben Closes versjon til The News og forteller videre at han er fornøyd med måten Close har tatt det på.

– Jeg valgte å ha kun én sentral midtbanespiller på benken i play-off-kampene, og det ble Tom Naylor. Jeg skjønner godt at de som ikke ble valgt var skuffet, men vi hadde en stor stall med mange friske spillere til de kampene. Stallen er ikke så stor nå.

– Ben har trent godt etter at han kom tilbake og han ser bra ut. Han har spilt mye de siste sesongene og jeg er sikker på at han sikter mot mange kamper også kommende sesong. Han er nå midt i 20-årene og nærmer seg toppen av karrieren sin. Jeg er sikker på at han vil fortsette å gjøre framgang også kommende sesong.

– For de kampene mot Oxford, valgte jeg Cameron McGeehan og Bryn Morris ettersom jeg mente de var de rette spillerne og var i best form til de to kampene. Det handlet ikke om at jeg vraket Ben, men at jeg valgte andre spillere til de kampene, sier Jackett.

Ben Close har kontakt med Pompey ut 2020/21-sesongen. Pompey har opsjon på ytterligere ett år om klubben ønsket det. I 2020/21-sesongens første kamp, ligacupkampen mot Stevenage, var Close ubenyttet reserve.

Manager Kenny Jackett overrasket de fleste da han utelot både Ben Close og Tom Naylor fra sine lag i play-off-kampene mot Oxford i sommer.