Haunstrup klar for Kilmarnock

Brandon Haunstrup ønsket å spille for sin barndomsklubb Pompey, men forteller at han skjønte han ikke var ønsket med videre. Han valgte derfor å gå som Bosman-spiller til skotske Kilmarnock.


NYHETER: Det er alltid trist når egenproduserte, lokale spillere forlater klubben. Spesielt etter at de har slått gjennom. Brandon Haunstrups gode venn Conor Chaplin gjorde det i fjor da han ble solgt til Coventry og endte senere opp i Championship med Barnsley. Nå er det Haunstrup som forlater sin barndoms- og hjembyklubb.

Etter 57 førstelagskamper (1 mål) skrev 23 år gamle Brandon Haunstrup før helga under for den skotske toppserieklubben Kilmarnock. Haunstrup forlater Pompey som Bosman-spiller, men Pompey har rett på kompensasjon siden de tilbød ham en kontrakt. Ettersom Haunstrup velger å gå til en klubb utenfor England, er dette beløpet mindre enn det ville ha vært om han hadde gått til en engelsk klubb.

SE OGSÅ: Brandon Haunstrups spillerprofil

 

– Ikke et tilbud som tydet på at de ønsket meg

– Mark Catlin og manageren innkalte meg til et møte og fortalte at de ville tilby meg en ny kontrakt. Jeg visste det ville komme ettersom jeg kunne gå gratis om jeg ikke fikk et kontraktstilbud. Så jeg skjønner klubbens motivasjon for å gi meg et tilbud, men det var ikke ideelt for meg. 

– Manageren sa også til meg etter møtet at han aldri har sett noen virke så misfornøyd med å få et kontraktstilbud. Jeg tenkte “Hva forventer du? Jeg får ikke spille her likevel.” Det var heller ikke noe tilbud som tydet på at de ønsket meg. Det var bare et tilbud slik at de kunne få kompensasjon for meg når jeg fant en ny klubb, forteller Haunstrup til lokalavisa The News.

Haunstrups kontrakt gikk egentlig ut 30. juni, men han gikk med på å skrive en kontraktforlengelse slik at han kunne være disponibel for Jackett i play-off. Venstrebacken var derimot ikke med i 20-mannstroppen i noen av de to kampene mot Oxford.

– Jeg sa ja med en gang da Catlin spurte meg om jeg kunne skrive en forlengelse til å dekke play-off-kampene. Jeg ønsket å være med på dette sammen med resten av guttene. Da jeg spurte manageren om jeg var i hans tanker til disse to kampene, svarte han ja, men jeg var ikke med i troppen til noen av kampene. Det var tungt å ikke få delta, men samtidig var jeg egentlig ikke overrasket, kommenterer Haunstrup.

 

– Demoraliserende

Haunstrup endte på 57 førstelagskamper (1 mål) for Pompey, og det er tall mange gutter som vokser opp i Portsmouth drømmer om. For en spiller som debuterte for førstelaget i august 2015, er det derimot ikke mye. De 57 kampene er fordelt på fem år, og da er vi nede i et snitt på drøyt ti kamper per sesong. Og dette til tross for at han har vist seg anvendelig. Hans foretrukne posisjon er venstreback, men han har også spilt bra som høyreback og kantspiller. Men når en er 23 år, trenger en mer enn ti kamper i løpet av sesongen. Spesielt ettersom en stor del av kampene har kommet i de mindre cupene (EFL Trophy og ligacupen).

Til The News er Haunstrup også tydelig på at det viktigste for ham er å få spille fotball. Det er sårt å måtte forlate klubben en har vært i siden en var sju år og som en har vært supporter av hele livet, men nå er det opp til Haunstrup å gjøre som flere andre unggutter i Pompey har gjort tidligere: Vise at klubben gjør en feil med å la ham gå.

– Jeg har ikke oppnådd de målene jeg har satt meg de siste sesongene og jeg har ikke kommet i gang. Jeg innser at jeg ikke vil oppnå det i Portsmouth. Om jeg ønsker å ha en god karriere hvor jeg spiller regelmessig fotball, må jeg bort. Jeg har spilt drøyt 30 ligakamper i løpet av fem år og jeg vet at jeg må forlate Fratton Park om jeg vil ha mer spilletid.

– Jeg har snakket mye med manageren om dette og jeg husker at jeg i starten på forrige sesong hadde en god periode der jeg startet sju kamper på rad da Lee Brown var skadet. Men med en gang han meldte seg skadefri, ble jeg satt ut av laget. Sjefen sa bare til meg at han vil bruke Brownie mot Doncaster. Det var ingen annen forklaring. Jeg tenkte: ” Hva har jeg gjort galt?” Jeg visste at når jeg ville få sjansen igjen, ville jeg bli satt ut så snart jeg gjorde en feil. Det var veldig demoraliserende å vite at det ikke var noen tillit til meg fra manageren, sier Haunstrup.

Haunstrups siste kamp for Pompey var i EFL Trophy mot Scunthorpe i januar.

I Kilmarnock blir Brandon Haunstrup lagkamerat med en annen tidligere Pompey-spiller, Nicke Kabamba. Kilmarnock endte på 8. plass i skotsk Premier League 2019/20.