– Det blir annerledes enn det var før pandemien

Pompey-manager Kenny Jackett tror på en sommer med lite overganger.

NYHETER: Jackett forteller på Pompeys offisielle webside at han tror fotballmanagere i større grad må basere seg på å utvikle de spillerne en har, enn å hente forsterkninger fra andre klubber.

Pandemien som nå setter sitt preg på hele verden, preger og vil prege også fotballen. Hva som skjer med 2019/20-sesongen, når 2020/21-sesongen kan starte og hvordan det blir med transfermarkedet er det ingen som vet ennå.

 

– Det blir mer forsiktighet enn tidligere

De økonomiske konsekvensene kan bli store for mange klubber, og sannsynligvis vil klubber være mye mer forsiktige med utgiftene sine den kommende tiden.

– Uansett når fotballen starter opp igjen, vil det for managere og trenere først og fremst handle om å få mest mulig ut av de spillerne du har. Det vil handle mye om økonomi for klubbene framover. Jeg sier ikke at det ikke vil bli spillerkjøp, men det vil bli preget av mye mer forsiktighet enn tidligere. Finansielt sett, vil det bli annerledes enn det var før denne pandemien. Det er det ingen tvil om.

– En må konsentrere seg om de spillerne en har, få det beste ut av dem og kanskje i større grad ta opp unge spillere fra egen klubb og gi dem sjansen, sier Jackett.

Kanskje blir det få spilleroverganger i sommer, kanskje blir det mer spilletid på vår u-landslagsspiller Haji Mnoga neste sesong.