Avlyser sesongavslutningen for akademiene

For akademiet er sesongen 0ver. Dermed har flere av spillerne på Pompeys akademi spilt sin siste kamp for klubben. 


AKADEMIET: Det er fortsatt mange som lurer på når og om 2019/20-sesongen skal fullføres, men for spillerne på Pompeys akademilag er det nå klart: Det blir ikke spilt mer fotball denne sesongen. Resten av sesongen er avlyst.

«The EFL has today (May 1) confirmed that the Academy Games Programme for the 2019/20 season has been terminated with immediate effect», heter det i en pressemelding fra English Football League (EFL).

Pompey endte på 3. plass i Youth Alliance League og hadde dermed kvalifisert seg for Merit League i andre halvdel av sesongen. Der hadde laget kun spilt tre kamper før Korona-krisen førte til en stopp i all fotball midt i mars. Nå er avgjørelsen tatt om at det ikke blir mer fotball denne sesongen.

LES OGSÅ: Akademiet fortsatt på 3. plass

 

– Rar og trist avslutning

Akademimanager Mark Kelly synes dette var en trist avslutning på tiden i Pompey for mange av spillerne på akademiet.

– Det har vært merkelig. Guttene hadde akkurat kommet i gang med starten på sesongen i Merit League da det ble lockdown. At resten av sesongen nå avlyses er spesielt trist for andreårsspillerne som nå ikke får avsluttet kampprogrammet sammen. 

– Mange av disse guttene har spilt fotball sammen i Pompey siden de var 11-12 år gamle, så dette er både rart og trist for dem. Vi vil selvsagt støtte og hjelpe guttene videre så godt vi kan.

– Når det gjelder spillerne som skal være her også neste sesong, handler det nå om å holde seg i form gjennom våren og sommeren. Når og hvor vi møtes igjen, vet ingen ennå, men vi må alle være forberedt når vi skal samles igjen, kommenterer Kelly.