2019-20: Coventry City – Portsmouth 1-0

Et slag er tabt, men ikke krigen.

Så gik den ikke længere. I en jævnt trist forestilling uden de store højdepunkter tabte vi med 0-1 mod Coventry, der omvendt forlængede deres stime og avancerede op på tredjepladsen i rækken. Dermed er der blot tilbage at forsøge at starte en ny af slagsen, og det kan vi passende gøre på lørdag hjemme mod Shrewsbury Town.

Der var blot en enkelt ændring fra startelleveren mod Tranmere Rovers, og den kom i front hvor John Marquis afløste Ellis Harrison. Til gengæld havde manager Kenny Jackett denne aften justeret lidt på den sædvanlige formation, der blev ændret til en 4-1-4-1 med anfører Naylor liggende som en ekstra sikring mellem defensiven og midtbanen. I realiteten var det dog kun af kosmetisk betydning.

Kampen

Om det var de lave temperaturer eller den bidende vind skal være usagt, men kampen i Birmingham denne tirsdag aften kom aldrig rigtig ud af første gear, hvilket måske kan forklare, hvorfor vi havde svært ved at øge tempoet og lægge tryk på da det gjaldt. Det var dermed en første halvleg på det jævne med hjemmeholdet som det svagt dominerende hold uden at ej heller de kom frem til egentlige chancer. Kun et par gange måtte Alex Bass i aktion, men blev reelt ikke testet for alvor i disse situationer. I den anden ende af banen havde Coventry-keeper Marko Marosi intet at lave overhovedet.

Dette scenarie fortsatte efter pausen. Intet af betydning skete, og efter 63 minutter foretog Jackett en dobbelt indskiftning for at få liv i kampen. Harrison og Harness kom ind i stedet for Marquis og Williams, uden at det hjalp det store. Harrison fik dog efter et par minutter sendt et forsøg af mod værternes mål men Marosi var på sin post. Også Harness kom med et kvarter igen frem til en afslutning, men hans skruede skud gik et stykke forbi mål. På dette tidspunkt af kampen havde Pompey faktisk tilspillet sig et optisk overtag men uden rigtig at gennembryde hjemmeholdets defensiv. Derfor var det også en spand koldt vand i hovedet da den netop indskiftede topscorer Matty Godden i det 84. minut bragte Coventry på 1-0. Her snorksov vores defensiv desværre og den umarkerede Godden havde både tid og plads i feltet til at vriste sig fri og sende en stikning fra Callum O’Hare i nettet. Minuttet efter fik vi så spillet os frem til vores største chance i kampen, men McGeehans skud sad lige på keeper Marosi. Heller ikke en halv chance til Harrison i kampens overtid bragte føringen i fare, og dermed sluttede vores ellers fine stime på en kold, kold aften i The Midlands.

Eftertanken

Med hele 15 kampe tilbage og seks points fra førstepladsen er nederlaget mod Coventry heldigvis ikke katastrofalt om end det godt kan vise sig afgørende i sidste ende. Det var bare en af de kampe, hvor intet fungerede, hvilket i lige så høj grad bør tilskrives en godt organiseret modstander. Selv om hjemmeholdet heller ikke kom frem til meget, var det tydeligt at se, hvorfor de kun er gået fra banen tre gange i denne sæson som det tabende hold. Til gengæld er det vigtigt at vi allerede på lørdag kommer tilbage på det rette spor.

Med Coventrys føringsmål sat ind seks minutter før tid ventede vi desværre forgæves på den tredje og sidste indskiftning fra Jackett. Med både Hawkins og Pitman af forskellige årsager sorteret fra, var det dog også svært at se, hvem der ellers skulle sendes på banen for at øge trykket på hjemmeholdet i de sidste minutter. Her ligger Jackett til gengæld som han har redt for folkene på bænken er valgt ud fra systemet med blot en enkelt angriber. Her manglede vi denne aften den fleksibilitet som måske kunne have udmøntet sig i en udligning. I stedet kom der intet, og det virkede som om at vi bare accepterede nederlaget uden at forsøge at ændre slagets gang.

Et hurtigt liga-overblik

Rotherham United beholdt den absolutte topplacering uden at spille (efter planen skulle de have mødt Bury). Det kunne de da den nærmeste forfølger, Wycombe Wanderers, tabte med 0-1 hjemme mod Fleetwood Town, der til gengæld nu kun er to points fra play-off zonen. Ny toer er Peterborough United, som ikke havde problemer med at køre Southend United ud af banen med 4-0. Ipswich måtte nøjes med 0-0 hos Wimbledon, og er nu ude af top 6. Her befinder Sunderland sig igen efter en 3-0 sejr mod Rochdale, som bringer dem op på en 5. plads i League One.