2019-20: Gillingham – Portsmouth 1-1

Stadig flere spørgsmål end svar.

Med 1-1 hos Gillingham er vi stadig blot noteret for to sejre på fremmed græs i denne sæson, og selv om der var fremgang at spore oven på de klare nederlag i Accrington og Milton Keynes, ja så var det ikke nok til at sikre os sejren mod et hårdt kæmpende hjemmehold. Det efterlader os på 9. pladsen i League One, et point fra den play-off givende 6. plads og seks op til Rotherham, som pt. indtager andenpladsen. Seks points er også, hvad vi har af forspring til 17. pladsen, hvilket siger alt om, hvor jævnbyrdig League One er i denne sæson.

Manager Kenny Jackett havde fundet plads til to ændringer i startelleveren, hvoraf de færreste havde set den ene komme. Det var i målet, hvor Craig MacGillivray måtte vige pladsen for Alex Bass. På midtbanen fik Gareth Evans chancen på bekostning af Andy Cannon.

Kampen

I en første halvleg præget af nærkampe og mangel på flow i spillet var hjemmeholdet det første af de to mandskaber til at tilspille sig chancer om end ingen af dem voldte Pompey-keeper Bass problemer. Langsomt fik vi derefter overtaget i kampen og sad tungt på den indtil pausefløjtet. Det affødte også en række gode forsøg især fra Evans, som virkede opsat på at gribe sin chance. Efter at havde forsøgt sig udefra med et skud som blev blokeret af værternes defensiv fik midtbanespilleren et par minutter senere bolden serveret af Harness foran fødderne, og han sendte sikkert bolden i netmaskerne midt for mål. 1-0 til Pompey, og det var helt efter spil og chancer. Trods dominansen var Gillingham tæt på at udligne kort før pausen da ex-Pompey spilleren Stuart O’Keefe satte bolden på overliggeren udenfor Bass’ rækkevidde. Og sandelig om der ikke også var tid nok til at vi fik bolden i nettet igen efter noget klumpspil i hjemmeholdets felt. Desværre blev målet annulleret for et frispark begået forinden.

Gillingham manager Steve Evans havde tydeligvis sagt et og andet til sine spillere i pausen, for The Gills var som forvandlede fra anden halvlegs start. Alex Bass fik pludselig nok at se til og måtte redde forsøg fra Ehmer, Mandron og Hanlan i nævnte rækkefølge. Et par sporadiske forsøg fra gæsterne blev det dog også til, og Naylor sendte en løs bold tæt forbi hjemmeholdets mål efter lidt forvirring i deres felt. Også Harrison blev noteret for et ganske fint forsøg efter et hjørnespark, men angriberens hovedstød gik lige over mål. I den anden ende af banen måtte Bass igen vise klassen da han lige nøjagtig fik vippet et skruet forsøg fra Fuller uden om målrammen. Hjemmeholdet pressede gevaldigt på, og ti minutter før tid gav anstrengelserne bonus da Jones med en præcis aflevering fandt Jakubiak tæt inden foran mål, og han kunne fikst liste bolden forbi Bass til 1-1. På dette tidspunkt i kampen var der intet at sige til, at Gillingham skabte balance på måltavlen. Vi var ganske enkelt blevet for passive. Jackett forsøgte sig med en dobbelt indskiftning, men trods seks minutters tillægstid formåede ingen af de to hold at skabe yderligere store chancer, og dermed blev det ved pointdelingen.

Eftertanken

En remis hos en formstærk modstander er isoleret set ingen katastrofe, men den forholdsvis sene udligning gjorde alligevel ondt da der som bekendt er langt mellem sejrene på udebane i denne sæson, hvor vi blot har hentet 9 af 33 mulige points. Når det er sagt så var der på dagen ryddet ud i de personlige fejl bagude, og vi så væsentlig mere solide ud denne gang, om end der heller ikke skulle meget til for at hæve niveauet. Tilbage står dog, at vi igen ikke formåede at vise samme vilje og aggressivitet som det har været tilfældet hjemme på Fratton Park. Det står stadig i det uvisse, hvorfor vi er så meget mere medgørlige på fremmed græs, men det er en knude som Jackett skal have løst snarest muligt.

Et hurtigt liga-overblik

Det var ikke en god dag for topholdene i League One, og bare to af klubberne over os i tabellen vandt årets første kamp. Rotherham slog Blackpool med 2-1 og avancerede til andenpladsen. Coventry vandt i overbevisende stil med 4-1 hos Tranmere og er nu treer. Topholdet Wycombe fortsatte den ujævne form og måtte nøjes med 1-1 hjemme mod ligeledes formsvage Ipswich Town, som ikke desto mindre har udstyret manager Paul Lambert med en ny og forlænget kontrakt. Fleetwood og Sunderland delte i porten med 1-1, Oxford tabte efter lang tid med 0-1 hos Doncaster mens Peterborough også måtte forlade banen som 1-2 tabere i Lincoln. I bunden fik MK Dons endnu en sejr hjemme da det blev til 3-0 mod Bristol Rovers.