Raidet av Brighton igjen

For tredje gang på kort tid, henter Brighton dyktige folk fra Pompeys akademi.

NYHETER: Neil Sillett har sagt opp sin stilling i Portsmouth for å begynne i ny jobb i Brighton. Dette er tredje gang på litt over to år at Brighton henter folk fra Pompeys akademi.

Sillett har sin siste arbeidsdag på Fratton Park i morgen, 31. desember. Han begynner i ny jobb i Brighton så snart det står 2020 på kalenderen. Sillett har hatt tittelen «Head of Academy recruitment» siden februar 2019.

 

Nasjonal talentspeider for Brighton

I Brighton skal han jobbe som nasjonal talentspeider for U18-laget deres. Dermed skal Sillett jobbe sammen med Dave Wright, mannen han erstattet da han ble ansatt i Pompey i februar.

Dave Wright (bildet til høyre) jobbet i Pompey i elleve måneder som «Head of Academy Performance and Recruitment» før han i januar 2019 sluttet for å bli «Academy Recruitment Manager» i Premier League-klubben Brighton.

Ifølge The News er det nettopp Wright som nå har bestemt seg for at vil ha Sillett med seg i sitt team i Brighton.

 

Brighton kategori 1, Pompey kategori 3

Brighton har et akademi i kategori 1. Sillett vil derfor ha muligheter til å jakte talenter på øverste hylle, med Brightons finansielle muskler. Pompey sitt akademi er i kategori 3 og kan derfor kun rekruttere i et begrenset område. Et område hvor også Southamp***, Bournemouth, Chelsea og Brighton er aktive.

Neil Sillett var faktisk fysioterapeut i Pompey da Jim Smith var manager på Fratton Park på 90-tallet. Han fulgte så Smith til Derby i 1995 og har de senere årene jobbet som speider for både det skotske fotballforbundet og Aston Villa.

 

Mistet Harris i 2017

I tillegg til Sillett og Wright, mistet Pompey den populære U18-treneren Mikey Harris (bildet til høyre) til Brighton i november 2017.

Harris er ikke lenger i Brighton. Han forlot klubben i november 2019 for en trenerjobb i det engelske fotballforbundet.