2019/20: Portsmouth-Coventry 3-3

En høydramatisk kamp vi ønsker å glemme snart.

AV: JON ROMULD HÅVERSEN

Portsmouth klarte ikke å dra fordel av at Coventry ble redusert til 9 mann etter at både Fankaty Dabo og Gervane Kastaneer fikk marsjordre i andre omgang, og det endte til slutt 3-3 i en innholdsrik kamp tirsdag kveld på Fratton Park.

Portsmouth fikk en skikkelig «wake-up call» da Coventry utnyttet en offensiv feil og kunne, i kjent stil, kontre inn 0-1 etter at Jordi Hiwula fikk servert en nærmest ferdigscoret pasning fra Matthew Godden. Dette skjedde allerede før det stod 3 minutter på klokken. Portsmouth svarte kjapt og etter noen minutter med høyt Pompey-press gikk ballen endelig i mål. Marcus Harness med et presist innlegg som treffer pannebrasken på Ronan Curtis – kontant i mål, utakbart for keeper Marosi i Coventry-buret.

Noen minutter senere blir John Marquis felt innenfor 16-meteren. Det ble naturligvis mye reaksjoner da dommeren vinket spillet videre, og Pompey-spillerne følte nok at de ble snytt for muligheten til å kunne gå opp i ledelsen allerede tidlig i første omgang, men jeg vil langt i fra å kalle det en skandale å vinke spillet videre her, selv om du nok hadde funnet dommere som hadde pekt på 11-meteren.

Ellers var det en jevnspilt første omgang, uten de største sjansene, og hvor Coventry hadde mest av ballen. Portsmouth ble tvunget til å gjøre et bytte allerede etter 31 minutter da Lee Brown signaliserte at han var skadet og ikke i stand til å fullføre kampen. Inn kom Brandon Haunstrup som før kampen har fått klar beskjed at må ta godt vare på de mulighetene han får, av manager Kenny Jackett.

Rett før hvilen spilte Tom Naylor en nydelig pasning til Ronan Curtis som flikket ballen videre til Brandon Haunstrup. Haunstrup fyrer av et godt innlegg som så vidt treffer foten til John Marquis som virkelig var på rett sted til rett tid – og rett i mål. Pompey kan gå til pause med 2-1 etter Maquis sin første Portsmouth-scoring på 6 år.

2. omgang

Begge lag var aggresive og offensive i begynnelsen av andre omgang og hadde flere sjanser hver. Begge lags forsvarsledd var også noe unøyaktige, noe som gjorde begge lag kapable til å score.

Det var også en forsvarstabbe som skulle til for at Portsmouth scoret sitt 3 mål for kvelden. McFadzean i Coventry-forsvaret mistet ballen til Gareth Evans som var iskald foran mål. Pompey var nå oppe i en 3-1 ledelse med 56 minutter av kampen tilbakelagt.

Kun få minutter senere stopper Fankaty Dabo en positiv overgangsmulighet med hånda. Ronan Curtis stod nemlig klar til å hamre ballen i mål, men dommer hadde allerede blåst for hands-forseelsen. Dabo, som tidligere hadde fått gult kort for en hard duell, ble tildelt sitt andre gule kort for kvelden – dermed var dusjen neste stoppested for Coventry-forsvareren.

Så skulle man gå inn i den intense perioden fullstappet av høydepunkter og kampavgjørende hendelser. Etter 75 minutter feller Ben Close midtbanespiller Liam Kelly innenfor 16-meteren. Dommer Kevin Johnson peker korrekt på 11-meteren. Matthew Godden er sikker fra straffemerket, skyter svakt til venstre og rett i mål bak Craig MacGillivray som i denne situasjonen gikk feil vei.

Gervane Kastaneer hadde kun vært på banen i 11 minutter da han etter 78 minutter er altfor sen inn i en takling. I løpet av de 11 minuttene hadde dessuten Kastaneer mottatt et gult kort, dermed var det ingen god ide av han å felle Paul Downing på denne måten. Gult kort nummer to også for Gervane Kastaneer og de siste minuttene skal spilles 11 mot 9.

Da skulle man vel tro at det skulle være mulig å sikre seieren? Manager Kenny Jackett gjør et defensict bytte etter 80 minutter; ut går Gareth Evans, inn går midtstopper Christian Burgess, og det er tydelig at Jackett ønsker å være defensiv den siste perioden, med 5 forsvarspillere. Det er intense minutter hvor spillet bølger mye frem og tilbake. Dessverre lager Portsmouth noen dødballer som leder til farlige sjanser. Et av frisparkene fra midtbanen blir til et innkast på høyresiden, dette drar Coventry fordel av, da forsvarspiller Michael Rose blir den store helten etter å ha flikket innkastet videre inn i nettet bak Craig MacGillivray i Portsmouth-buret. 3-3 er et faktum etter 86 spilte minutter. Et frustrert Portsmouthlag kjemper iherdig for å få et vinnermål mot slutten av kampen, men blir for lite nøyaktige når de kommer til sjansene. Brett Pitman blir byttet innpå og får de fem tilleggsminuttene på seg til å sikre de tre poengene, men til ingen nytte. Det ender 3-3 på Fratton Park.

Kenny Jackett etter kampen:

Manager Kenny Jackett mener at Portsmouth svake prestasjon defensivt var en stor bidragsyter til å sløse bort to poeng. Jackett var fornøyd med det offensive spillet og var glad for at nysigneringen John Marquis fikk sin første scoring. Videre må vi jobbe med å ikke være unøyaktige og «shaky» i bakerste ledd, sier vår manager etter kampen til Portsmouth sine hjemmesider.

Gareth Evans etter kampen:

Midtbanespiller Gareth Evans, som også scoret det tredje målet til hjemmelaget i kampen, vitner om en frustrert gjeng i garderoben etter kampen. Evans legger seg flat og sier at prestasjonen rett og slett ikke var god nok og at laget må se grundig gjennom kampen, identifisere hva som gikk galt, for så å lære av det til neste gang

League One, Fratton Park, 20. august 2019

Portsmouth – Coventry 3-3 (2-1)

3. min.: 0-1 Jordi Hiwula

10. min.: 1-1 Ronan Curtis

43. min.: 2-1 John Marquis

56. min.: 3-1 Gareth Evans

75. min.: 3-2 Matthew Godden (str.)

86. min. 3-3 Michael Rose

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; McCrorie, Raggett (Pitman 90), Downing, Brown (Haunstrup 32); Naylor, Close; Harness, Evans (c) (Burgess 85), Curtis; Marquis

Ubenyttede reserver: Bass, Bolton, Cannon, Harrison

Gult kort: Naylor og Marquis, Portsmouth, Dabo, McFadzean og Kastaneer, Coventry

Rødt kort: Fankaty Dabo (59 min, to gule) og Gervane Kastaneer (78 min, to gule), begge Coventry

Tilskuere: 18,748 (950 Coventry-supportere)

Ronan Curtis jubler for sitt utligningsmål tidlig i 1. omgang.

John Marquis ga oss ledelsen 2-1.